GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ημερολόγιο οινικών εξερευνήσεων – 10 + 1 Συναρπαστικά ερυθρά κρασιά


Λίγες ημέρες πριν καλωσορίσουμε το 2017, στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI'96, δοκιμάσαμε 11 συναρπαστικά ερυθρά κρασιά!

MV Mavroudi of Thrace 2014, Anatolikos Winery: Μαυρούδι με συμμετοχή CS (20%) και Merlot (20%) από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας, μικρής στρεμματικής απόδοσης (400-500 κιλά/στρέμμα) στα Άβδηρα. Μετά 12μηνη ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το φρούτο του κρασιού τυλίχτηκε κομψά με τον μανδύα του ξύλου. Θερμό και ωραία δομημένο, με μαλακές τανίνες.

Νεμέα Reserve 2013, Σεμέλη: Σφιχτοδεμένη, βελούδινη Νεμέα (Π.Ο.Π.) από τον αμπελώνα στο ημιορεινό Κούτσι (υψόμετρο: 600 μέτρα). Αρωματικά πολυσύνθετη και με άψογη δομή, ισορροπεί έξοχα φρούτο, φίνες λεπτόκοκκες τανίνες και οξύτητα. Θα σας συναρπάσει σήμερα, αλλά αν κάνετε υπομονή αρκετά, ακόμα, χρόνια παλαίωσης, θα σας καταπλήξει.

Κτήμα Κυρ – Γιάννη 2013: Ο διάδοχος του σπουδαίου κρασιού Γιαννακοχώρι, με ελαφρώς διαφοροποιημένο χαρμάνι (Ξινόμαυρο 50%, Merlot 30%, Syrah 20% από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος), συνεχίζει να συναρπάζει. Υπέροχο, πολύπλοκο, πολυδιάσταστο ερυθρό με φρεσκάδα χαρακτήρα και πολύ μακρύ αρωματικό τελείωμα. (Π.Γ.Ε. Ημαθία)

Merlot 2010, Κτήμα Αρβανιτίδη: Βελούδινο και φρουτώδες Merlot, με τυπικότητα χαρακτήρα. Η σοδιά του 2010 στον Ασκό Θεσσαλονίκης (υψόμετρο: 500 μέτρα), με πολλές ηλιόλουστες ημέρες και δροσερά βράδια κατά την περίοδο της ωρίμανσης, έδωσε σταφύλια με σωστή ωριμότητα και κρασιά με ζουμερό φρούτο και σώμα που μοιάζει με πέπλο. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Château Porto Carras 2006: CS 20% + CF 10% + Λημνιό 70% από τον εντυπωσιακό αμπελώνα -και υπόδειγμα βιολογικής καλλιέργειας- του κτήματος στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η πρώτη έκφραση του μπορντολέζικου χαρμανιού στην Ελλάδα που έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς και εκτός ελληνικού εδάφους. Πολύπλοκο κρασί, σαρκώδες, με άφθονα κόκκινα φρούτα, έμφαση στη μεταξένια αίσθηση στο στόμα που δίνει και… άλλο νόημα στην παλαίωση. (Π.Ο.Π. Πλαγιές του Μελίτωνα)

Άγιος Χρόνος 2012, Κτήμα Αβαντίς: Πυκνό κρασί με «λειωμένες» τανίνες, εξαίσιο αρωματικό βάθος και ιδιαίτερη φρεσκάδα. Ο Απόστολος Μουντριχάς, καλός γνώστης του Syrah, μας προτείνει το blend που είναι υπεύθυνο για ορισμένα από τα πιο χαρισματικά κρασιά του Ροδανού: χαρμάνι Syrah με Viognier (8-10%). (Π.Γ.Ε. Εύβοια)

Κτήμα Άλφα ερυθρό 2013: Πλούσιο, πληθωρικό, γεμάτο ερυθρό κρασί που πήρε τη θέση του ανάμεσα στα αγαπημένα ερυθρά, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, συστήνοντάς μας το χαρμάνι Ξινόμαυρο-Merlot-Syrah (Ξινόμαυρο 20%, Merlot 20%, Syrah 60% από τα αμπελοτόπια «Αμπέλια» και «Άλογα» στο Αμύνταιο). Μοναδική αρωματική παρτιτούρα, που ελευθερώνει κόκκινα φρούτα και καπνό πριν κατασταλάζει στην παλέτα των πικάντικων μπαχαρικών. (Π.Γ.Ε. Φλώρινα)

Αγιορείτικο Άβατον 2012, Τσάνταλη: Βαθύχρωμο, πυκνό, θερμό, μπαχαρένιο αλλά και φρουτώδες. Η μεγάλη αρωματική και γευστική συμπύκνωση των σταφυλιών είναι προφανής: CS 80%, Λημνιό 20% από τον αμπελώνα στο Μετόχι Χρωμίτσας στο Άγιο Όρος. Η συμφωνία αρωμάτων της μύτης μας προετοιμάζει για τη σφιχτοδεμένη, αυστηρή, αλλά πολυδιάστατη γεύση. (Π.Γ.Ε. Άγιο Όρος)

Syrah 2013, Κτήμα Γεροβασιλείου: Ένα κρασί με μεγάλη αυτοπεποίθηση, εκπληκτικά ζουμερό φρούτο και πικάντικη επίγευση. Συμπυκνωμένο, αλλά ταυτόχρονα κομψό, συνδυάζει στη φιάλη του τον παλιό με τον νέο κόσμο. Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του κτήματος, ηλικίας άνω των 25 ετών, των οποίων οι αποδόσεις είναι πολύ μικρές. (Π.Γ.Ε. Επανομή)

Thema ερυθρό 2013, Κτήμα Παυλίδη: Το Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια της Δράμας δίνει το στίγμα του με ερυθρά κρασιά σωματώδη, ζεστά και έντονα ακόμη και για το στυλ της περιοχής. Εδώ έχουμε ένα χαρμάνι Αγιωργίτικου 40%– Syrah 60%με φοβερή συμπύκνωση, τρομερό φρούτο, αλλά συγχρόνως και καταπληκτική φρεσκάδα, πικάντικη τσαχπινιά. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Poem 2015, Κτήμα Πόρτο Καρράς: Η γευστική δοκιμή ολοκληρώθηκε με μια ολοκαίνουργια ετικέτα. Φυσικώς γλυκύς οίνος από λιαστά σταφύλια Λημνιού και αμπελώνα εξαιρετικά μικρής στρεμματικής απόδοσης: 300 κιλά ανά στρέμμα. Έπειτα από 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια το κρασί διαπρέπει με φωτεινό χρώμα, ισορροπημένη γλυκύτητα και αρωματική φρεσκάδα: κεράσια και βατόμουρα που βαδίζουν πλάι στα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα καρύδια.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems