GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ημερολόγιο Οινικών Εξερευνήσεων - «10 ελληνικά Syrah»

Στην πρώτη συνάντηση για το 2017 του Wine Club THESSALONIKI '96 δοκιμάσαμε «10 ελληνικά Syrah» από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της χώρας, διαφορετικές σοδειές, αλλά και διαφορετικά στυλ οινοποίησης που μας διηγήθηκαν την εξέλιξη της εκλεκτής ποικιλίας στην Ελλάδα.

Ακολουθούν οι σημειώσεις:

Fleva 2015, Γιώργος Σκούρας: Θαυμάσαμε τη μαύρη φορεσιά. Το πυκνό άρωμα με σοκολάτα, καπνό, βύσσινα, κεράσια … τη θερμότητα και τον πλούτο του κρασιού. Τα σταφύλια προέρχονται αμπελώνες της ορεινής Αχαΐας. (15.70€)

Syrah Χελώνες 2014, Κτήμα Άλφα: Ένα φωτεινό βιολετί κρασί από το αμπελοτόπι Χελώνες στο Αμύνταιο. Γήινη μύτη με νότες φίνου ξύλου, όμορφα τυλιγμένες από αρώματα μαρμελάδας βύσσινου. Στο στόμα φινέτσα και σφιχτοδεμένες τανίνες πλανεύουν τον ουρανίσκο. (10.70€)

Syrah 2014, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη: Αφθονία χρώματος, φρούτου, πληθωρικότητα, θέρμη. Καθαρό και μοντέρνο, με ωραίο στυλ και ισχυρό χαρακτήρα, αυτό το συμπυκνωμένο Syrah από την Αδριανή Δράμας εκφράζει απόλυτα τον Νέο οινικό κόσμο. (13.50€)

Syrah 2013, Κτήμα Αβαντίς: Τρομερή μύτη με απανωτά ξεσπάσματα μπαχαρικών, καπνού, λουλουδιών και βατόμουρου. Ο ίδιος χαρακτήρας κολακεύει τον ουρανίσκο, καθώς το ώριμο φρούτο χορεύει με τις καλοδουλεμένες τανίνες. Ένα κρασί με μεγάλη αυτοπεποίθηση από την Εύβοια. (12.10€)

Syrah 2013, Κτήμα Γεροβασιλείου: Κρασί, ορισμός της αρμονικής συνύπαρξης πυκνότητας και ισορροπίας! Γεμάτο, ζεστό, σφιχτοδεμένο… στο στόμα αποτελεί τον ορισμό της αρρενωπής δομής. Και στην επίγευση στρώματα φρούτου περιμένουν υπομονετικά να ανέβουν στην επιφάνεια. Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του κτήματος στην Επανομή, με πολύ μικρές αποδόσεις. (18.50€)

Alargo 2012, Οινοποιείο Δουλουφάκη: Κι ένα Syrah από αμπελώνες στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης (υψόμετρο 350 μέτρα). Η μύτη εκφράζει αμέσως τον ποικιλιακό χαρακτήρα, με κόκκινα λουλούδια και πιπέρια, πριν αφήσει το πεδίο στον καπνό και το δέρμα. Η δομή υποστηρίζεται από εμφανείς τανίνες. (10.50€)

Syrah 2011, Κτήμα Τέχνη Οίνου: Ένα Syrah πλούσιο αλλά ταυτόχρονα τόσο κομψό από το Κοκκινοχώρι της Δράμας. Η μύτη ξετυλίγει, σιγά-σιγά, ένα αρωματικό κουβάρι γλυκών μπαχαρικά και κοκκινόμαυρων φρούτων. Στο στόμα, η οξύτητα και οι ζωντανές τανίνες δημιουργούν την τέλεια αντίστιξη με την πλούσια δομή. (13.50€)

Syrah Δρύσμπεϊ 2010, Κτήμα Χατζημιχάλη: Ένα πικάντικο, αρωματικά πυκνό Syrah από το αμπελοτόπι Ντρίσμπεϊ στις πλαγιές Κνημίδας στη Λοκρίδα. Στο στόμα απολαμβάνουμε πλούτο, πολυπλοκότητα και δυναμική επίγευση. (13.00€)
   
Emphasis Syrah 2010, Κτήμα Παυλίδη: Πολυπλοκότητα, θέρμη, επίμονο φρούτο (βύσσινο) και βανίλια … Μήπως ξέχασα τίποτα; Τη φοβερή δομή! Μια εντυπωσιακή πορφυρή καλλονή από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Περιχώρα Δράμας. (19.40€)

Syrah 2006, Κτήμα Πόρτο Καρράς: Το Syrah, αντιμέτωπο με τις ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν στις πλαγιές του Μελίτωνα, αποδεικνύει τις δυνατότητές του. Που μεταφράζονται σε κρασί με μαύρο χρώμα, πυκνό άρωμα μπαχαρικών, πολυπλοκότητα και μαλακωμένες τανίνες. Από τα πρώτα ελληνικά Syrah. (19.50€)

Οι τιμές των κρασιών είναι ενδεικτικέςWINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems