Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8
τηλ. 2310 252011
Οι ιδιοκτήτες του δεν είναι καινούργιοι στην αρένα της εστίασης. Η πορεία τους με το sea food εστιατόριο 7Thalasses έχει ανεβάζει τον πήχη σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο. Κι αν έχουμε φάει λαχταριστούς θαλασινούς μεζέδες, εκεί! Για το καινούργιο τους μαγαζί ωστόσο, επέλεξαν την… κρεατοφαγία.
Το Κρεοπωλείον, μια μοντέρνα ψησταριά που συνδυάζει το παραδοσιακό ψητοπωλείο και το barbeque του αμερικάνικου, βλ. αργεντίνικου νότου, εδρεύει στην αρχή της οδού Καλαποθάκη, στη γωνία που οι Θεσσαλονικείς έχουν συνδέσει με τα Σουτζουκάκια Ρογκότη. Οι έμπειροι επιχειρηματίες ανακαίνισαν εκ βάθρων το ιστορικό μαγαζί -που πριν από έναν περίπου χρόνο έκλεισε, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με casual-sic αισθητική στην παλέτα του ασπρόμαυρου. Λευκότατοι τοίχοι, υπέροχο πλακάκι στο δάπεδο, δερμάτινα σεπαρέ και η ψησταριά να μαγνητίζει βλέμματα και… μύτες.
Στο Κρεοπωλείον υπάρχει άποψη. Άποψη για τα κρέατα που ψήνονται σε κάρβουνα και σε σούβλες. Άποψη και για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στο μενού υπάρχουν και πολλά παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά με ανανεωτική διάθεση, αλλά και προτάσεις μαγειρευτών.
Στο τραπέζι: κεμπάπ χορινό, αρνίσιο ή από μοσχάρι Black Angus, συκώτι μοσχαρίσιο, βουβαλίσια σπαλομπριζόλα Λίμνης Κερκίνης, μπουγιουρντί με καβουρμά, μπάτζος τηγανητός.
Ο κατάλογος των κρασιών είναι ανάλογος. Εστιάζει σε πολλές οινοπαραγωγικές περιοχές και δένει όμορφα με το μενού.