ENG

Ροζέ Μοσχοφίλερα

01/09/2019

6 ανοιχτόχρωμα και ντελικάτα ροζέ Μοσχοφίλερα.
Κι αυτά συμμετείχαν στη Rosé Grand Tasting @Thessaloniki - 2019.


Gris De Nuit 2018 - Κτήμα Τσέλεπου
Σε υψηλό επίπεδο το καινούργιο blanc de gris Μοσχοφίλερο του Γιάννη Τσέλεπου. Με απαλή ροζ απόχρωση, τη σωστή ένταση του τυπικού λουλουδάτου ποικιλιακού αρώματος και τη συνήθη φρεσκάδα να εντείνεται από τη φοβερή οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Αρκαδία)

La Vie En Rosé 2018 - Κτήμα Παλυβού
Με κομψό σομόν φόρεμα και φρεσκάδα άγριου τριαντάφυλλου για αυτό το παιχνιδιάρικο ροζέ που είναι γεμάτο λεμονάτη ζωντάνια. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελοτόπι συνεργατών τους στην Τρίπολη και με την προσωπική φροντίδα της νεαρής οινοποιού μετατρέπονται σε ένα ελαφρύ, μεταξένιο, όλο φρεσκάδα κρασί. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ 2018 - Οινοποιείο Τρουπή
Η κρυοεκχύλιση του Μοσχοφίλερου έδωσε ένα ροζέ με ωραίο παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λουλουδιών. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμό του. (Π.Γ.Ε. Αρκαδία)

Σημείο Στίξης Ροζέ 2018, Boutari
Το Μοσχοφίλερο συνδυάζεται με μια τζούρα Cabernet Sauvignon (5%) και το αποτέλεσμα είναι ένα ανοιχτόχρωμο, ημίξηρο ροζέ που γοητεύει με το μαρμελαδένιο άρωμα και την ελαφρότητά του. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Ανθοσμίας Ροζέ 2018 - Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Κι ένα ροζέ χαρμάνι Μοσχοφίλερου / Μαλαγουζιάς / Αγιωργίτικου (50% - 40% - 10%). Με ροδίζον χρώμα και μύτη που συνδυάζει άχνη ζάχαρη, λουκούμι, ροδόνερο
και αγριολούλουδα. Ημίγλυκο κρασί που συνδυάζει γλύκα και νοστιμιά. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Φιλέρι Ροζέ 2018 - Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Από τη Μονεμβασιά αυτό το blend 90% Μοσχοφίλερο + 10% Αγιωργίτικο φέρνει στο ποτήρι πετροκέρασα, φραγκοστάφυλα και λουλούδια μαζί με μέτριο σώμα και μακρύ τελείωμα (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος).

To be continued....
A A