ENG

Ροζέ Ξινόμαυρα

A A

15 ροζέ Ξινόμαυρα από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες και διαφορετικά στυλ οινοποίησης μας… διηγούνται τους λόγους της εντυπωσιακής αύξησης των πωλήσεων των ροζέ κρασιών!


Αμύνταιον Rosé Demi Sec Αφρώδης 2017 - Amyntas Wines
Ελκυστικό αφρώδες Ξινόμαυρο με παιχνιδιάρικο, πορτοκαλο-ροζ χρώμα και θελκτικές νότες ντομάτας, βατόμουρου, φράουλας στη μύτη. Ανάλαφρη παρουσία στο στόμα και ελαφρώς γλυκίζον τελείωμα. (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

Αμύνταιον 2018 - Amyntas Wines
Το ήρεμο και ξηρό ροζέ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου διαθέτει χρώμα αγριοκέρασου και συναρπαστικό άρωμα αγριοφράουλας, ντομάτας, ελιάς. 100% Ξινόμαυρο (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

Ακακίες 2018 - Κυρ Γιάννη
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι γνωστό για τα top ροζέ κρασιά του από το Αμύνταιο, όπως οι all time classic Ακακίες, με την τυπική φρεσκάδα και το νεύρο του Ξινόμαυρου, που όμως διαθέτουν και την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ. (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

Ακακίες Sparkling 2018 - Κυρ Γιάννη
Εκλεκτό ροζέ αφρώδες παράγεται από Ξινόμαυρο με τη μέθοδο Cuve Close. Με ζωηρό χρώμα, όμορφες φυσαλίδες και αρωματική φρεσκάδα βατόμουρου και φράουλας. Δροσιστικό και γοητευτικό τελειώνει με τσαχπίνικα γλυκιά νότα. (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

L’Esprit Du Lac Vieilles Vignes 2018 - Κυρ Γιάννη
Η πιο πρόσφατη (4η!!) ετικέτα ροζέ της Κυρ-Γιάννη από τον αμπελώνες 30+ χρόνων στο Αμύνταιο. Ξινόμαυρο με παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λουλουδιών, αποξηραμένων λευκόσαρκων φρούτων και κράνων. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση οξύτητας/δροσιάς. (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

Παράγκα Flowers 2018 - Κυρ Γιάννη
Και η ροζέ ετικέτα που συμπληρώνει τη value for money σειρά «Παράγκα» της Κυρ Γιάννη. Ελαφρύ και παιχνιδιάρικο με απαλό σομόν χρώμα, λουλουδένια μύτη και λίγα σάκχαρα που κολακεύουν τον ουρανίσκο. (Π.Γ.Ε. Μακεδονία)

Κτήμα Άλφα Ροζέ 2018 - Κτήμα Άλφα
Παλ φόρεμα και εντυπωσιακή μύτη: αποξηραμένα φρούτα και λουλούδια μπλέκουν με κράνα σε αυτό το ροζέ από Ξινόμαυρο. Ακόμα πιο δυνατό το στόμα, συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη. (Π.Ο.Π. Αμύνταιο)

Dianthos 2018 - Boutari
Η Οινοποιία Μπουτάρη είναι master του Ξινόμαυρου και ο σοφιστικέ πλην εσωστρεφής Διάνθος (γαρύφαλλο) το αποδεικνύει περίτρανα με τα ορυκτά και ανθώδη αρώματα, τον αυστηρό -πλην παντοδύναμο- χαρακτήρα. Από κατάλληλα –για ροζέ– αμπελοτεμάχια της Νάουσας. (Π.Γ.Ε. Ημαθία)

Ξινόμαυρο Rosé 2018 - Κτήμα Αρβανιτίδη
Single Vineyard ροζέ Ξινόμαυρο από τον Ασκό Θεσσαλονίκης που φτάνει στο τραπέζι για να μας αποπλανήσει. Εφόδιά του, το ορεκτικό χρώμα, το διακριτικό φίνο φρούτο, η τυπική φρεσκάδα του σταφυλιού, η ορυκτή αίσθηση και το εξαιρετικό μάκρος. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Ροζέ Ξινόμαυρο 2018 - Κτήμα Γεροβασιλείου
Ορεκτικό σομόν φόρεμα και άρωμα κόκκινων φρούτων, βοτάνων και εσπεριδοειδών για το πρώτο ροζέ από το Κτήμα Γεροβασιλείου. Όλο φρεσκάδα, με επιπλέον εφόδια τη δροσιστική οξύτητα και τον ορυκτό χαρακτήρα στην επίγευση. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Rosé 2018 - Οινοποιία Αϊδαρίνη
100% Ξινόμαυρο από τη Γουμένισσα. Ορεκτικό τριανταφυλλένιο χρώμα και έντονο κόκκινο φρούτο. Στο στόμα, θα χαρείτε την αίσθηση φρεσκάδας, την ευωδιά και το ελαφρώς γλυκίζον τελείωμα ( 9.7 gr/lt σάκχαρα). (Π.Γ.Ε. Πάικο)  

Nouveau 2018 - Κτήμα Χρυσοχόου
Αχνορόδινο ροζέ από Ξινόμαυρο του κτήματος στη Στράντζα Νάουσας με εκφραστικό άρωμα φρούτων και τσιχλόφουσκας. Το στόμα διαθέτει όγκο και αυστηρότητα. (Π.Γ.Ε. Ημαθία)

Pink Rooster 2017 - Οινοποιείο Σταύρος Κόκκινος
Ξινόμαυρο από τη Νάουσα με ανοιχτό χρώμα και το άρωμά του να αποκαλύπτει ξερό φραγκοστάφυλο, πετροκέρασο και τσιχλόφουσκα. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και νεύρο, παρά τα 3,5 gr/lt σακχάρων. (Π.Γ.Ε. Ημαθία)

Απλά Rosé 2018 - Oenops Wines

Yψηλές επιδόσεις για αυτό το υπέροχο blend: 50% Ξινόμαυρο, 30% Λημνιώνα, 20% Μαυρούδι. Γεμάτο φρέσκα και ξερά κόκκινα και λευκόσαρκα φρούτα είναι αυστηρό, ισορροπημένο, συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη. (Ποικιλιακός οίνος)

Moschopolis 8 2018 - Moshopolis Winery
Ελκυστικό ροζέ, χαρμάνι Ξινόμαυρου και Syrah (60% - 40%) από αμπελώνες στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης. Οι 8 μήνες παραμονής σε δρύινο βαρέλι τού προσδίδουν αρωματική πολυπλοκότητα και πικάντικη επίγευση.

Διαβάστε ακόμη: Ροζέ Αγιωργίτικα