ENG

2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki - Διάφορες διεθνείς ποικιλίες

A A

Και κλείνουμε το αφιέρωμα στη φετινή γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών με τις σημειώσεις για τα ροζέ από διεθνείς ποικιλίες.

Rosé 2019 – Κτήμα Κωνσταντάρα

100% Cabernet Sauvignon βιολογικής καλλιέργειας από τον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Ελκυστικό ροζέ γεμίζει το ποτήρι με αρώματα κόκκινων φρούτων αλλά και βοτάνων που μαρτυρούν την ποικιλία του. Δυνατό στόμα, ζωντάνια και κρεμώδης αίσθηση στο γευστικό προφίλ. (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική)

Amethystos Rosé 2019 – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ζωηρόχρωμο ροζέ, με ελκυστική όψη, εξίσου απολαυστική αρωματική παλέτα και γεμάτη γεύση, όλο φρεσκάδα και φρούτο. Στην ποικιλιακή σύνθεση του γνωστού Δραμινού κρασιού συμμετέχουν το Cabernet Sauvignon και το Merlot (80%-20%). (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Αναστασία 2019 –  Κτήμα Μανωλεσάκη
Ένταση και φρεσκάδα γι’ αυτό το παιχνιδιάρικο ημίξηρο ροζέ που είναι γεμάτο λουλουδάτα αρώματα, λεμονάτη ζωντάνια και ελαφράδα. Ελκυστικό και ρόδινο, 80% Cabernet Sauvignon και 20% Μοσχόμαυρο. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Δαμάσκιος Ροζέ 2019 – Damaskios Winery
Cabernet Sauvignon + Syrah (60%-40%). Κομψό κρασί με εκρηκτικό άρωμα ώριμης φράουλας και βατόμουρου. Η ζωηρή οξύτητα συμβάλλει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο. (Ποικιλιακός οίνος)

Κλέφτρα Κίσσα 2019 – Κτήμα Κοκοτού
Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής μας προτείνει ένα ροζέ χαρμάνι 60% Merlot / 40% CS με ελκυστικό όνομα. Απαλό ροζ χρώμα και ανοικτή μύτη με μαρμελάδα φράουλα, κίτρινα καλοκαιρινά φρούτα και αποξηραμένα λουλούδια. (Π.Γ.Ε. Αττική)  

Domaine Costa Lazaridi Rosé 2019 – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Εξαιρετικό 100% Merlot ροζέ, με παλ χρώμα και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Διαθέτει ακόμη, όγκο, κρεμώδες νεύρο και ντελικάτα αποξηραμένη επίγευση. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Pink Bang 2019 – Κτήμα Τέχνη Οίνου

Η δεύτερη ροζέ ετικέτα του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας μας συστήνει την περίφημη ποικιλία Touriga Nacional. Υπέροχο ροζέ κρασί μας γοητεύει με το ορεκτικό χρώμα, το πλούσιο φρούτο στη μύτη, τον γευστικό πλούτο, τη φρεσκάδα και τη δροσιστική οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Thema Tempranillo 2019 – Κτήμα Παυλίδη
Ελκυστικό τριανταφυλλένιο ροζέ, 100% Tempranillo από τα Κοκκινόγεια Δράμας. Η απολαυστικά φρέσκια μύτη παραπέμπει σε κεράσια, βύσσινα, βατόμουρα. Πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Pink Pull 2019 – Κτήμα Καριπίδη
Ένα εξαιρετικό ανοιχτό σομόν ροζέ, 100%Sangiovese που εκμεταλλεύεται όλη την όξινη αγριάδα της ποικιλίας. Άγουρη μύτη φραγκοστάφυλου και χαμομηλιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ και το μάκρος υπέροχο. Από τα Βούναινα Λάρισας.  

Ριζίτης Rosé 2019 – Οινοποιείο Ντουράκης
Σταφύλια Grenache Rouge από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στα Χανιά επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία ενός ωραιότατου ροζέ, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Ζωηρόχρωμο, προσφέρει ωραίο μάκρος και ζωντάνια, μέτριο σώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, καραμέλας αλλά και καρπουζιού. (Ποικιλιακός οίνος)

Grenach Rouge 2019 – Οινοποιείο Λύκου
Το Grenache Rouge έχει αποδείξει ότι είναι η απόλυτη ποικιλία για ροζέ, και το κρασί της οικογένειας Λύκου προσφέρει ντροπαλή μύτη ξινών φρούτων και ευχάριστη ισορροπία. (Π.Γ.Ε. Εύβοια)

Φεγγίτες Ροζέ 2019 – Οινογένεσις
Γλυκόπιοτο, επιδεικνύει αρωματική παλέτα γεμάτη φρούτα του δάσους. Η ελκυστική, αχνορόδινη φορεσιά του δημιουργεί συνειρμούς αγαπημένων ροζέ του γαλλικού νότου. 70% Grenache Rouge + 30% Cabernet Sauvignon από την Αδριανή Δράμας. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ροζέ 2019 – Κτήμα Βιβλία Χώρα
Καλοφτιαγμένο, δροσιστικό ροζέ Syrah. Το χρώμα του παραπέμπει σε ώριμο λευκόσαρκο ροδάκινο. Το άρωμα θυμίζει κεράσι, grapefruit και μια μικρή ανάσα φλούδας lime. Φρέσκο και χυμώδες με πλούσια, μαλακιά, δροσιστική γεύση. (Π.Γ.Ε. Παγγαίο)

Rosé Syrah 2019 – Domaine Florian
Το Syrah κι εδώ αποδεικνύει τη ροζέ στόφα του. Κρεμώδες και πιπεράτο, διαθέτει εκρηκτικό άρωμα αρμπαρόριζας και ανάλαφρη αίσθηση, αντίστοιχη με αυτή που προϊδεάζει το χρώμα του. (Π.Γ.Ε. Μακεδονία)

Αρμονία 2019 – Κτήμα Νεραντζή
Αυτό το ροζέ χαρμάνι 90% Syrah και 10% Παμίδι. εμφανίζει ωραίο μάκρος και ζωντάνια, μέτριο σώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, καραμέλας αλλά και χαμομηλιού. (Π.Γ.Ε. Σέρρες)

Γέννημα Ψυχής ροζέ 2019 – Κτήμα Μανωλεσάκη

Με καινούργια ποικιλιακή σύνθεση που συνδυάζει το Syrah με το Αγιωργίτικο (60%-40%), το βασικό ροζέ του κτήματος από την Αδριανή Δράμας συνεχίζει να είναι ένα απολύτως ορεκτικό κρασί, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό τριανταφυλλί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο τριαντάφυλλο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ζωηφόρος Ροζέ 2019 – Μεσήμβρια Οινοποιητική
70% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon είναι πλέον η ποικιλιακή σύνθεση του ροζέ από την οινοποιία στη Νέα Μεσημβρία. Ζωηρό τριανταφυλλένιο, πιπεράτο με μαλακιά, στρόγγυλη γεύση, αλλά συγχρόνως με ανάλαφρη, όλο φρεσκάδα αίσθηση. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Two Gether Rosé 2019 – Κοντοπός - Wine Therapy
40% Cabernet Sauvignon και 60% Syrah συνθέτουν ένα ελκυστικό ροζέ, με το πρώτο να προσφέρει χυμώδες φρούτο και οξύτητα και το δεύτερο γευστική ισορροπία και κρεμώδες τελείωμα. (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική)

Delear 2019 – Semeli Estate
Ένα εξαιρετικό ροζέ από αμπελώνες της Κορινθίας που εκμεταλλεύεται όλη τον άψογο συνδυασμό του Syrah με το Grenache Rouge (60%-40%). Έντονη μύτη κερασιού, φραγκοστάφυλου και ροδιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ και το μάκρος υπέροχο. (Ποικιλιακός οίνος)

Aix Rosé 2018 – Maison Saint Aix
Σοβαρότατο ροζέ από τις ερυθρές ποικιλίες της Προβηγκίας: Syrah, Grenache, Cinsault. Ισορροπημένο, απαλό και γεμάτο με νότες λευκόσαρκων ροδάκινων και νυχτολούλουδου, γοητεύει το στόμα με κρεμώδη αίσθηση. (A.O.C. Coteaux d’Aix en Provence)

Τέχνη Αλυπίας Ροζέ 2019 – Κτήμα Τέχνη Οίνου
Ένταση και ζωντάνια στην τριανταφυλλένια όψη. Πλούτος στη μύτη όπου εύκολα ξεχωρίζει η ώριμη φράουλα. Γεύση μαλακή, στρόγγυλη όλο φρεσκάδα. Syrah 60%, Sangiovese 20%, Nebbiolo 20%, το ‘αυστηρό blend’ για το δημοφιλές ροζέ από το Μικροχώρι Δράμας. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Πολυποικιλιακός 2019 – Κτήμα Χατζημιχάλη

Καλοφτιαγμένο, δροσιστικό ροζέ από ερυθρές και λευκές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα της Αταλάντης: 50% Syrah, 20% Merlot, 10% Ροδίτης, 20% Sauvignon Blanc. Το άρωμα θυμίζει κεράσι και μια μικρή ανάσα φλούδας καραμέλας. Φρέσκο και χυμώδες με μαλακιά, δροσιστική γεύση. (Π.Γ.Ε. Οπουντία Λοκρίδα)