ENG

Think Pink

16/04/2018

Στη συνάντηση Μαρτίου 2018 του Wine Club THESSALONIKI'96 δοκιμάσαμε 12 ροζέ κρασιά από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της χώρας, με διαφορετική ποικιλιακή σύνθεση, αλλά και διαφορετικά στυλ οινοποίησης που μας… διηγήθηκαν τους λόγους της εντυπωσιακής αύξησης των πωλήσεων των ροζέ κρασιών!

Ακολουθούν οι σημειώσεις:

Esprit du Lac 2017, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Το καινούργιο Π.Ο.Π. Αμύνταιο από τον αμπελώνα του Κυρ-Γιάννη είναι 100% Ξινόμαυρο από αμπελώνες 30+ χρόνων. Με παλ φόρεμα και εντυπωσιακή μύτη: λουλουδιών, αποξηραμένων λευκόσαρκων φρούτων και κράνων. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς στο στόμα. (13.60€)

Nouveau Ξινόμαυρο ροζέ 2017, Κτήμα Χρυσοχόου
Αχνορόδινο ροζέ από Ξινόμαυρο του κτήματος στη Στράντζα Νάουσας με εκφραστικό άρωμα φρούτων και τσιχλόφουσκας. Το στόμα διαθέτει όγκο και αυστηρότητα. (11.00€)

Ξινόμαυρο ροζέ 2017, Κτήμα Δύο Φίλοι
Άγουρο φραγκοστάφυλο και φράουλες μπλέκουν με τα τριαντάφυλλα σε αυτό το ροζέ από κλίματα Ξινόμαυρου και Μοσχόμαυρου (80% - 20%) μεγάλης ηλικίας. Ακόμα πιο δυνατό το στόμα, γεύση δροσιστική, χωρίς να χάνει στιγμή το νεύρο της. (10.40€)

Απλά 2017, Oenops Wines
Yψηλές επιδόσεις για αυτό το υπέροχο blend Ξινόμαυρου από τη Νάουσα, Λημνιώνας από τα Τρίκαλα και CS από Δράμα & Σέρρες (60% - 20% -CS 20%). Γεμάτο φρέσκα και ξερά κόκκινα και λευκόσαρκα φρούτα είναι αυστηρό, ισορροπημένο, συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη. (11.00€)

Merlot ροζέ 2017, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Λουσάτο ροζέ με ωραίο παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λεμονανθών και κερασιών. Φίνο και δροσιστικό, με ευπρόσδεκτη “λευκό” γευστικό προφίλ. (14.50€)

Ιέρεια ροζέ 2017, Οινοποιία Μποσινάκης
Η οινοποιία Μποσινάκης έχει αναδειχθεί σε master του Μοσχοφίλερου και η σοφιστικέ πλην εσωστρεφής Ιέρεια το αποδεικνύει περίτρανα με τα ορυκτά και ανθώδη αρώματα. Στο στόμα, θα χαρείτε την αίσθηση φρεσκάδας και την ευωδιά της. (11.10€)

La vie en Rose 2017, Κτήμα Παλυβού
Η δεύτερη ροζέ ετικέτα του γνωστού κτήματος της Νεμέας είναι 100% Μοσχοφίλερο από αμπελοτόπι συνεργατών τους στην Τρίπολη. Φίνο, μεταξένιο με ωραίο σομόν φόρεμα και εκφραστικό ποικιλιακό άρωμα λουλουδιών και μοσχολέμονου. (10.10€)

Peplo 2017, Σκούρας
1/3 Μαυροφίλερο από τη Μαντίνεια, 1/3 Αγιωργίτικο από την Ορεινή Κορινθία, 1/3 Syrah από τα ορεινά της Αργολίδας. Πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο και το Syrah. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Και ιδού το ολοκαίνουργιο ροζέ του Γιώργου Σκούρα που αναμειγνύει και διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης! Σύνθετο και πολύπλοκο, διαθέτει μπουκέτο ποτ πουρί αρμονία και ατελείωτο μάκρος.

Aetheria ροζέ, Semeli
60% Syrah από την ορεινή Κορινθία + 40% Grenache rouge από την ημιορεινή Βοιωτία επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία ενός ωραιότατου ροζέ, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό σομόν, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στην ώριμη φράουλα, το βύσσινο και την καραμέλα. (11.90€)

1218H 2017, Κτήμα Γαία
Μοντέρνο ροζέ από Αγιωργίτικο από το Κούτσι στη Νεμέα με ορεκτικό τριανταφυλλένιο χρώμα, καθαρό ποικιλιακό άρωμα που θυμίζει μαρμελάδα κεράσι, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο, πλούτο, φρεσκάδα, δροσιστική οξύτητα. (8.40€)

Άτι ροζέ 2017, Κτήμα Αργυράκη
Πολύ ιδιαίτερο το Ναουσαίκο ροζέ από 100% Syrah, με το άρωμα του να αποκαλύπτει ξερό φραγκοστάφυλο, πετροκέρασο και τσιχλόφουσκα. Το στόμα διαθέτει όγκο και ευχάριστο νεύρο, παρά τα 3 gr/lt σακχάρων. (8.95€)

Thema ροζέ 2017, Κτήμα Παυλίδη
100% Tempranillo για αυτό το ελκυστικό τριανταφυλλένιο ροζέ από τα Κοκκινόγεια Δράμας. Η απολαυστικά φρέσκια μύτη παραπέμπει σε κεράσια, βύσσινα, βατόμουρα. Πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. (10.70€)

 

A A