ENG

Eruption 2020, Symposium Cellars

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: ERUPTION
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: SYMPOSIUM CELLARS
Εσοδεία: 2020
Κατηγορία: Π.Ο.Π. Αμύνταιο
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνες: Αμύνταιο
Οινοποίηση: κρυοεκχύλιση
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 11.00€

Ένα ποτήρι δροσιστικού ροζέ είναι το τέλειο αντίδοτο για την αδυσώπητη καλοκαιρινή ζέστη. Και σήμερα δοκιμάζουμε μια καινούργια ετικέτα, το Eruption της Symposium Cellars, Π.Ο.Π. Αμύνταιο.

Τα σταφύλια του Ξινόμαυρου για την παραγωγή του προέρχονται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης, ανάμεσα στη Βεγορίτιδα και τη Λίμνη των Πετρών. Τα εδάφη, φτωχά και αμμώδη, καθώς καθορίζουν τον ρυθμό ανάπτυξης και την περιορισμένη στρεμματική απόδοση των αμπελιών, συντελούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωματικών και γευστικών χαρακτήρων στο παραγόμενο κρασί. Οι δε λίμνες, μ’ ένα ελαφρύ αεράκι ν’ αναταράζει πάντα τα νερά τους, μαλακώνουν το ηπειρωτικό κλίμα.

Η οινοποίηση ξεκινά με την 12ωρη κρυοεκχύλιση στους 5oC, συνεχίζει με την αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και ολοκληρώνεται με την παραμονή του κρασιού πάνω στις φίνες οινολάσπες.  

Σερβιρισμένο στο ποτήρι μας, το Eruption εμφανίζεται με αχνορόδινο χρώμα, την τυπική φρεσκάδα και το νεύρο της ποικιλίας, συγχρόνως όμως διαθέτει και την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ.

Η σοδιά του 2020 εκφράζεται με συναρπαστικό άρωμα αγριοφράουλας, βύσσινου και άγρων βοτάνων.

Σοβαρό και κομψό στο στόμα διαθέτει ευχάριστο όγκο και την ευπρόσδεκτη επίθεση δροσιάς που το συνοδεύει, από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμο της μακριάς του επίγευσης.

Δροσερό, σε θερμοκρασία 8°-10°C, αλλά όχι παγωμένο, είναι ιδανικός σύντροφος της γαστρονομίας του καλοκαιριού. Δοκιμάστε το μαζί με μακαρονάδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με γαρίδες και μπαρμπούνια, με χωριάτικη σαλάτα και φρέσκα αλλαντικά, με πεπόνι και σύκα.