ENG

Ριζότο με μελάνι σουπιάς

04/03/2022

Υλικά (για 2 μερίδες)
400 γρ. ρύζι
2 σουπιές 1 κιλού περίπου
σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο κρεμμύδι
1½ λίτρο ζωμό ψαριού
μαϊντανό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, προσεκτικά για να μην σπάσει το σακουλάκι με το μελάνι και τις κόβουμε ζουλιέν.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη και τις σουπιές. Έπειτα, προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό.

Αφού έχει μαλακώσει η σουπιά, προσθέτουμε το ρύζι και σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.
A A