ENG

Φυσαλίδες, πολλές φυσαλίδες… Ποιες όμως πωλούν περισσότερο;

02/01/2022

Ομολογουμένως, η σαμπάνια εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο αφρώδες, αν όμως μιλήσουμε με νούμερα και όγκους, νικητής -πλέον- είναι το Prosecco !

Ας τα δούμε λεπτομερώς:

Prosecco
Κάθε χρόνο πωλούνται γύρω στις 500 εκατομμύρια φιάλες Prosecco. Το 70-80% από αυτές κατευθύνεται στις εξαγωγές, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μακράν οι μεγαλύτερες αγορές τους. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει, ξαφνιάζοντάς μας είναι η αλήθεια, η Γαλλία. Οι εξαγωγές Prosecco για το 2021 αναμένονται να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Champagne
Η σαμπάνια πουλά 300-325 εκατομμύρια φιάλες τον χρόνο. (Το 2020 με μόλις 244 εκατομμύρια φιάλες ήταν σαφώς μια εξαίρεση, λόγω covid). Η μεγαλύτερη αγορά της είναι προφανώς η Γαλλία, ενώ οι εξαγωγές φτάνουν το 50% με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Cava
Σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά των αφρωδών κατέχει και η ισπανική Cava με περίπου 250 εκατομμύρια φιάλες Η Cava εξάγει το 70% της παραγωγής της. Η Γερμανία είναι η πρώτη αγορά, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία.
A A