ENG

Doña Silvina Reserva Petit Verdot 2012, Bodegas Krontiras

A A

Παράγεται από την οινοποιία που δημιούργησε πριν από 15 χρόνια ο επιχειρηματίας Κροντηράς, ο οποίος διαμένει μόνιμα εκεί, με τη βοήθεια του οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη.

Το οινοποιείο Bodegas Krontiras δημιουργήθηκε το 2003 από τον Έλληνα επιχειρηματία Κωνσταντίνο Κροντηρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αργεντινή και τη σύζυγό του Silvina Macipe, με τη βοήθεια του οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη.

Από 12 ha αμπελώνων Malbec και Tempranillo, ηλικίας τουλάχιστον 120 χρόνων, στην περιοχή Lunlunta, υποζώνη της Luján de Cuyo, στους οποίους εφαρμόζουν τη βιοδυναμική καλλιέργεια, παράγουν τις βασικές τους ετικέτες.

Το 2005 φύτευσαν 18 ha με Malbec, Petit Verdot, Aglianico και Chardonnay στην Maipu, τη δεύτερη ξακουστή ζώνη της Medoza. Ο αμπελώνας ονομάστηκε Villa Seca και από το 2012 πιστοποιήθηκε η βιοδυναμική καλλιέργειά του.

Από αυτόν τον αμπελώνα παράγεται το πιο νέο κρασί της οινοποιίας, το Doña Silvina Petit Verdot Reserva. Single Vineyard και το πρώτο βιοδυναμικό Petit Verdot της Αργεντινής.

Για το πιο όψιμο σταφύλι του Bordeaux, επιφυλάσσουν -επίσης- όψιμο τρύγο, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 18 μήνες σε γαλλική δρυ και 6 μήνες στη φιάλη.

Και η γαλλική ποικιλία τα καταφέρνει περίφημα στο Maipu, δίνοντας φοβερή χρωματική συμπύκνωση και εκρηκτική μύτη με λουλούδια και δέρμα δίπλα στα μαύρα φρούτα. Το στόμα είναι πολύ γεμάτο και θερμό, οι δυναμικές τανίνες θα εξελιχθούν υπέροχα με μερικά χρόνια στην κάβα και η οξύτητα προσθέτει ευπρόσδεκτη φρεσκάδα και διάρκεια στην επίγευση.