ENG

3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Ξινόμαυρα / τα χαρμάνια

A A

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ χαρμάνια στα οποία συμμετέχει το Ξινόμαυρο.

Aprilis 2021 - Κτήμα Θεόπετρα
Ροζέ αφρώδες από το οινοποιείο στη σκιά των Μετεώρων και το σπάνιο χαρμάνι Λημνιώνα + Ξινόμαυρο. Με ορεκτικό παλ χρώμα και εκφραστικό άρωμα που αποκαλύπτει ώριμη φράουλα, βατόμουρο και νότες λευκού πιπεριού. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και νεύρο, παρά τα λίγα γραμμάρια σακχάρων. Και η ζωηρή οξύτητα συμβάλλει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο. (Π.Γ.Ε. Μετέωρα)

Έμμετρος Λόγος Ροζέ 2021 - Tsantali
Ξινόμαυρο-Syrah (80-20%), εκχυλίζουν για λίγες ώρες για να δώσουν ένα ανοιχτό σομόν χρώμα και χαρακτηριστική μύτη που αναδύει αρωματικά βότανα και φραγκοστάφυλο. Γεύση ελαφριά, δροσιστική με ευχάριστη οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Μακεδονία)

Μούσα 2020 – Οινοποιείο Νιβουρλή
Ροζέ με ζωηρό ροζ χρώμα και εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων στη μύτη. Το στόμα διαθέτει όγκο και αυστηρότητα. Με ποικιλιακή σύνθεση: 60% Ξινόμαυρο + 40% Syrah από την Αλμωπία. (Π.Γ.Ε. Πέλλα)

Symphony Rose 2020 – Κτήμα Φλόριαν
Ελκυστικό ροζέ από την Επανομή Θεσσαλονίκης, χαρμάνι Ξινόμαυρου, Αγιωργίτικου και Syrah σε ίσα ποσοστά. Ζωηρόχρωμο, προσφέρει ωραίο μάκρος και ζωντάνια, πλούσιο σώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, καραμέλας αλλά και καρπουζιού. Ωραιότατη και η πικάντικη επίγευση. (Ποικιλιακός οίνος)

Απλά Rosé 2021 - Oenops Wines
Ένα υπέροχο blend: 50% Ξινόμαυρο από Νάουσα & Αμύνταιο + 30% Λημνιώνα από Θεσσαλία + 20% Μαυρούδι από Δράμα & Σέρρες. Γεμάτο φρέσκα και ξερά κόκκινα φρούτα είναι αυστηρό, ισορροπημένο, συνδυάζει όγκο, δύναμη και κρεμώδες τελείωμα σε ένα φίνο σύνολο. (Ποικιλιακός οίνος)

Μαρμαρωμένος Βασιλιάς 2021 – Georgiadis Canteen
Αυτό το σπάνιο χαρμάνι Ξινόμαυρου από το Αμύνταιο και Μαύρου Καλαβρυτινού από την Ορεινή Αιγιάλεια (55%, 45%) εκμεταλλεύεται το φρούτο και των δύο ποικιλιών. Μύτη φραγκοστάφυλου και χαμομηλιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ και το μάκρος υπέροχο.

Xinomavro – Moschomavro Rosé  2021 - Magoutes Vineyard
Άγουρο φραγκοστάφυλο, αχλάδια και αρμπαρόριζα μπλέκουν με την τσιχλόφουσκα σε αυτό το αχνορόδινο ροζέ από Ξινόμαυρο και Μοσχόμαυρο (80%, 20%). Ακόμα πιο δυνατό το στόμα, διαθέτει όγκο, αυστηρότητα και γεύση δροσιστική, που δεν χάνει στιγμή το νεύρο της. (Π.Γ.Ε. Σιάτιστα)

Μιας Πεταλούδας Τίναγμα 2021 - Κτήμα Βογιατζή
Με νέο όνομα και ποικιλιακή σύνθεση το ροζέ του κτήματος από τον Βελβεντό. Ξινόμαυρο & Μοσχόμαυρο (60-40%) δημιουργούν ένα θαυμάσιο, απολύτως ορεκτικό, φωτεινό ροζέ, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στην ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Π.Γ.Ε. Βελβεντός)

Suffragette 2021 – Κτήμα Ζην Ηδέως
Εκλεπτυσμένο ύφος και αρωματική ένταση που προτάσσει το εσπεριδοειδές συν το άγουρο κόκκινο φρούτο και φρεσκάδα της οξύτητας στην επίγευση σε αυτό το ροζέ blend Ξινόμαυρου με την τοπική ποικιλία της Πέλλας, Αμάσι ή Όψιμο Εδέσσης (30%, 70%).

Rosé Demi - Sec 2021 - Boutari
Ένα ημίξηρο ροζέ χαρμάνι Ξινόμαυρου με Merlot και Syrah (60%, 20%, 20%) που εκμεταλλεύεται το φρούτο και την ευχάριστη φυτικότητα της πρώτης ύλης. Ροζέ με παλ χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα που αποκαλύπτει φραγκοστάφυλα και βατόμουρα, πράσινη πιπεριά αλλά και καπνό. Το στόμα, ευχάριστα ελαφρύ, διαθέτει φινέτσα και ευχάριστή γλύκα στην επίγευση. (Π.Γ.Ε. Μακεδονία)