ENG

Άρθρα

Ανανεώνουμε το rendez-vous μας για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2019!
#mapofflavours #wineplus #wine

Ο 16ος ...

23 έως 28 Ιουνίου 2019
Porto Palace Hotel & Conference Center, Θεσσαλονίκη www.giesco2019.gr

Το καινούργιο βιβλίο της οινολόγου & συγγραφέως Μαρίας Τζίτζη μας γνωρίζει με 134 οινολόγους και οινοποιούς που ...

Ματιές στον κόσμο του κρασιού / Οι ονικές τάσεις παγκοσμίως

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη πειραματίζεται μέσω αυτής της εμφιάλωσης πάνω στην ευρύτερη φιλοσοφία των φυσικών κρασιών ...

Επιλέγει η Νίκη Μηταρέα
Μέρες χαράς, γιορτής, αγάπης και… νόστιμων δώρων! Αγοράστε τα και χαρίστε τα σ’ αυτούς ...


Ένας πληθωρικός και πάντα ανήσυχος αμπελουργός, οινοποιός, ποτοποιός
της Μαρίας Νέτσικα
Η οικογένεια ...

Ο Απόστολος Μούντριχας δημιουργός του Κτήματος Αβαντίς στην Εύβοια μας έχει προσφέρει εξαιρετικά κρασιά από ...

To Greek Whisky Association (GWA) ένα μεγάλο όνειρο των φίλων του βασιλιά των αποσταγμάτων επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. ...

Αναζητήστε το έντυπο Wine Plus magazine No.56 - Δεκέμβριος 2018, δωρεάν, σε επιλεγμένα σημεία διανομής στην Αθήνα.

Περισσότεροι από 150 οινοποιοί από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, δίπλα ...

Θέλοντας να προστατεύσουμε τους καταναλωτές που μας τιμούν και μας εμπιστεύονται εδώ και 4 δεκαετίες, ενημερώνουμε ...

Ο Σύνδεσμoς Ελληνικού Οίνου, αναφέρεται σε μια 'χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών' και μας δίνει λεπτομέρειες ...

O Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, σε συνεργασία με διακεκριμένους Οινοχόους, Γευσιγνώστες και Οινολόγους, προσφέρει ...

Από τη δεκαετία του ’70 με τον πρώτο τρύγο στην Αταλάντη, τη δεκαετία του ’80 με το πρώτο Cabernet Sauvignon που βοήθησε στην ...

Εκδρομική πρόταση/προσφορά του Zornitza Family Estate προς τους αναγνώστες του Wine Plus newsletter.
Ο πολυτελής ξενώνας Zornitza Family ...

Διαπιστώσεις και προκλήσεις για την πορεία της φημισμένης ελληνικής ποικιλίας.

Ανασύραμε από την κάβα και απολαμβάνουμε το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο από την εξαιρετική σοδειά του 2013.

Το Κτήμα Άλφα δημιουργήθηκε το 1998 στο Αμύνταιο από τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη και τον αμπελουργό Μάκη ...

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε δυναμικά τη σεζόν του #WineClub THESSALONIKI’96 με μια φοβερά ενδιαφέρουσα γευστική ...

O τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, βαδίζει προς την ολοκλήρωσή ...

Παράγεται από την οινοποιία που δημιούργησε πριν από 15 χρόνια ο επιχειρηματίας Κροντηράς, ο οποίος διαμένει μόνιμα ...

Κι ενώ ο τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεχίζεται, ...

Και τα δύο είναι αλκοολούχα ποτά, προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (DO) του Μεξικού. Γνωρίζετε τις διαφορές τους;

Το 2018 εξελίσσεται σε μια περίεργη και δύσκολη αμπελουργική χρονιά με υψηλές απαιτήσεις από τους αμπελουργούς ...

Η πιο πρόσφατη οινοποιία της περιοχής της Δράμας δημιουργήθηκε το 2015 από τον έμπειρο οινολόγο Νίκο Καρατζά, με ...

Στον κόσμο του κρασιού, εκτός από τους μικρούς οινοποιούς και τα boutique κτήματα υπάρχουν, βεβαίως, και οι μεγάλες ...

Πεπόνι: ένα φρούτο που έχει μόνο φίλους και θερμούς οπαδούς. Το άρωμά του σε ζαλίζει, έχει κάτι από την τριανταφυλλένια ...

Μελαμψοί Μεξικανοί καταπίνουν γουλιές αλκοόλ σε μπαρ σκονισμένης πόλης στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σας προτείνουμε τίτλους που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα 'καθ’ ύλην' θέματά μας.

Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στην αρχή της διαδρομής του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη, ανακαλύπτουμε ότι στην ...

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την αρχαιότητα, μερικοί την τοποθετούν στη νεολιθική εποχή. Μερικές χιλιάδες χρόνια ...

Η δραστήρια Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης, με περισσότερους από 1.000 αμπελουργούς-ενεργά μέλη, παρουσιάζει ένα ...

Αναζητήστε το έντυπο Wine Plus magazine No. 55 - Summer 2018, δωρεάν, σε επιλεγμένα σημεία διανομής.

Κατευθυνόμενοι από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα... Διασχίζουμε τον Στρυμόνα, μπαίνουμε στην παλιά Εθνική και στην είσοδο ...

Όσο δύσκολο είναι να προφέρεις το όνομά του, τόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσεις το άρωμά του. Ο απόγονος του Traminer, ...

από τον Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Η τελευταία συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 για τη σεζόν έκλεισε με τη γευστική δοκιμή της Σαντορίνης 2014 από το Οινοποιείο ...

Σοφιστικέ Viognier με το πυκνό εξωτικό φρούτο να ξεπροβάλλει κάτω από δρύινο περιτύλιγμα.
Τα σταφύλια για την παραγωγή ...

της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
H περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος σφύζει πλέον από ζωή όλες ...

Ψαροταβέρνες και εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα. Τα τιμούμε δεόντως όλο τον χρόνο αλλά να, τώρα που καλοκαιριάζει ...

Για όλους εμάς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι σημαίνει πρώτα απ’ όλα Χαλκιδική.
Γαλανές θάλασσες. Βουτιές, ...

Στο Στρασβούργο των ανέμελων εποχών των σπουδών απολαμβάναμε αυτό το αυθεντικό πιάτο της Αλσατίας ψημένο σε φούρνο ...

Σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαΐου
Έφτασε και πάλι ο καιρός για την ανοιξιάτικη εκδήλωση των επισκέψιμων οινοποιείων.
Προγραμματίστε ...

Το Peplo του Γιώργου Σκούρα, πρώτη φορά το δοκίμασα τον Φεβρουάριο στο Peloponnese Wine Festival. Υπερήφανος ο Γιώργος Σκούρας ...

της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
Παρότι είχαν παραχθεί ποιοτικά κρασιά από Σαββατιανό του Αττικού αμπελώνα ...

Πριν από λίγες μέρες, ανοίξαμε ένα ερυθρό Κτήμα Τσέλεπου του 2000. Το κρασί, πλέον, κυκλοφορεί με την ονομασία Δίλοφος, ...

Ο έρωτας μου για τη Ράμνιστα υπήρξε κεραυνοβόλος. Μια άψογα παλαιωμένη Νάουσα με πολύπλοκο μπουκέτο και τιθασευμένη ...


Προχωρημένη άνοιξη, σχεδόν καλοκαίρι…
Και είναι πολύ δύσκολο να μείνεις σπίτι.
Με το που πάει να βραδιάσει ...

Υλικά για τη σούπα
0,750 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα
0,75 γρ. ζάχαρη
1 στίκ βανίλιας
χυμό ...

Στη συνάντηση Μαρτίου 2018 του Wine Club THESSALONIKI'96 δοκιμάσαμε 12 ροζέ κρασιά από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της ...

Ιδού οι 6 πιο διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες, οι εκτάσεις τους σε ha και σε ποσοστό του αμπελώνα της χώρας:
Σαββατιανό ...

Γνωστός και πολύ αγαπητός οινοποιός, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εδώ και 40 χρόνια, φέρνει στα ποτήρια μας αποκλειστικά ...

Αν νομίζετε ότι το Cabernet Sauvignon είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία στη Γαλλία, απλώς κάνετε λάθος… Ο «βασιλιάς» των ...

Η φετινή œno/gastronomique περιήγηση στο Παρίσι ξεκίνησε από το «110 de Taillevent». Το διάσημο, super γαστρονομικό εστιατόριο Taillevent ...

Δυσεύρετα και τόσο μα τόσο νόστιμα που δεν χρειάζονται ούτε μια παρέμβαση για να προσφέρουν μια γεύση μοναδική. ...

Ροζέ κρασί
Κάποια χρόνια πριν, οι προοπτικές του δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες… Μετά το 2002, όμως, ...

Grand Musée du Parfum

Ένα δροσερό απόγευμα, στα τέλη Φεβρουαρίου, σταματάμε έξω από το γοητευτικό αρχοντικό του ...

Ο Διεθνής Οργανισμός Aμπέλου και Οίνου (O.I.V.) ανακοίνωσε τα ετήσια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ