ENG

Η γλυκιά αμαρτία της σοκολάτας

A A

Σήμερα, για να γλυκάνουμε τις πικρές εποχές που ζούμε, θα ασχοληθούμε με ένα παιχνιδιάρικο έδεσμα που σαγηνεύει μικρούς και μεγάλους. Με τη σοκολάτα!

Το μυστικό της σοκολατένιας γοητείας είναι διπλό. Κρύβεται αφ΄ ενός στο λεπτό άρωμα και την υπέροχη, ακαταμάχητη αίσθηση που μας αφήνει καθώς λειώνει στο στόμα μας.

Βρίσκεται όμως και στο αίσθημα ευφορίας που μας προκαλεί κάθε σοκολατένια μπουκιά. Κι εδώ, αποφαίνονται οι επιστήμονες, ότι η σοκολάτα περιέχει και ψυχοτρόπες ουσίες. Καφείνη, θεοβρωμίνη και φαινυλαιθυλαμίνη δρουν επί των νευροδιαβιβαστών μας οι οποίοι θέτουν σε λειτουργία τους μηχανισμούς της διέγερσης, της ευχαρίστησης, της ηρεμίας, της ευφορίας.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

«Ο καλύτερος τρόπος για να γλυτώσεις από έναν πειρασμό, είναι... να του παραδοθείς»! Έτσι έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ και σίγουρα κάτι θα ήξερε. Εγκαταλείψτε, λοιπόν, κάθε ελπίδα αντίστασης και αφεθείτε στα θέλγητρα της σοκολάτας, που στις φετινές τόσο αλλόκοτες, τόσο εξωπραγματικές γιορτές καλείται να παίξει εκτός από τον σαγηνευτικό και έναν καθησυχαστικό ρόλο.

Μαρία Νέτσικα