ENG

Love & Wine

A A

Στους περιέργους καιρούς που ζούμε, κάθε ευκαιρία για χαρά είναι ευπρόσδεκτη. Πόσο μάλλον όταν η χαρά έχει σαν αφορμή τον έρωτα!

Γι’ αυτό και δεν θα σας ρωτήσω αν πιστεύετε στον Άγιο Βαλεντίνο. Απλώς λαμβάνοντας τη γιορτή των ερωτευμένων σαν ερέθισμα, θα σας προτείνω κρασιά για να γιορτάσετε -έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο- με το ταίρι σας.

Αν, λοιπόν, ο έρωτάς σας είναι φρέσκος και exciting, τότε το κρασί που του ταιριάζει είναι ένα λευκό με εκρηκτικό, φρουτώδες άρωμα. Σερβίρετε ένα φρέσκο Sauvignon Blanc, ένα Μοσχοφίλερο ή ακόμη και μια Μαλαγουζιά. Εναλλακτικά ένα ωραιότατο ροζέ με ορεκτικό χρώμα και φρεσκάδα. Οι ματιές θα αποκτήσουν νόημα ενώ, με βαθιές ανάσες, θα απολαμβάνετε τα πυκνά αρώματα. Το ειδύλλιο όμως θα στερεωθεί πάνω σε πιάτα με σολομό, γαρίδες, καραβίδες και γλυκόξινα κινέζικα που πολύ τους ταιριάζουν.

Αν πάλι θέλετε να αναγνωρίσετε μια, πολλών χρόνων και εκ βαθέων ένθερμη σχέση, σκεφτείτε ένα ώριμο ερυθρό κρασί. Σας προτείνω το βελούδινο σώμα και τη γυροσκοπική ισορροπία ενός Αγιωργίτικου ή τη δυναμική, όλο πολυπλοκότητα, παρουσία ενός παλαιωμένου Ξινόμαυρου. Πανέμορφα κρασιά. Άνετα θα συνοδεύσουν την καλύτερη συντροφιά. Αρκεί βεβαίως να μεριμνήσετε και για το καλύτερο φαγητό. Προτάσεις, το βοδινό ραγού, το νουά με δαμάσκηνα και το ψαρονέφρι γεμιστό με φιστίκια.

Και για μια μικρή, extra touch, ανοίξτε ένα γλυκό κρασί και συνοδέψτε το με μέλι ή αμύγδαλα. Δεν χρειάζονται άλλα γλυκίσματα. Άλλωστε ο χρυσός κανόνας για τον συνδυασμό των γλυκών, εδεσμάτων και κρασιών, είναι απλός. Κανένα δεν πρέπει να είναι πιο γλυκό από το άλλο, γιατί θα το υπερσκελίσει. Για σκεφτείτε το λίγο. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τις ερωτικές ισο και ανισο-ρροπίες;