ENG

Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine

A A

Ιδανικό δώρο για οινόφιλους και μη, το δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) βιβλίο "Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine" της Μαρίας Νέτσικα.

Προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελότοπους της χώρας μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως αυτά του Ιονίου, μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε ό,τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο του ελληνικού κρασιού.

Μπορείτε να το παραγγείλετε από το eshop των εκδόσεων IANOS.



................................................................................................................................................................................................................................

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Το απίστευτα μακρινό 1991, μαζί με τον φίλο και συνάδελφο -στην ενιαία τότε εταιρεία Μπουτάρη- Γιάννη Κουλελή, κάναμε ένα φανταστικό επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία. Επισκεφτήκαμε δεκάδες οινοποιεία, από το Piemonte μέχρι τη Σικελία. Αποστολή μας: να διερευνήσουμε το πώς οι γείτονες εκμεταλλευόταν τον απολύτως άγνωστο -ακόμη- στην Ελλάδα όρο, ‘επισκέψιμο οινοποιείο’. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να κατασταλάξει ο κλάδος, παγκοσμίως, στην έννοια Οινοτουρισμός και στις διαφορετικές εκφράσεις της, έτσι όπως τις απολαμβάνουμε σήμερα. Αγάπησα από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, την πίστεψα, παρακολούθησα την εξέλιξη της και συνεχίζω να την υπηρετώ ταξιδεύοντας μόνη ή παρέα με φίλους του κρασιού σε ολόκληρη την Ελλάδα και την υφήλιο. Καρπός αυτών των περιηγήσεων είναι το βιβλίο μου «Τα κρασιά της Ελλάδας».

Και σήμερα με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω την επανέκδοσή του. Με τίτλο «Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek Wine», επικαιροποιημένο, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και σύγχρονη παρουσίασή του είναι ένας μοντέρνος, δίγλωσσος πλέον, οδηγός οινοτουρισμού στην εύχρηστη μορφή βιβλίου τσέπης, που καταγράφει τον Ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμος στα συναρπαστικά ταξίδια σας και να τον αγαπήσετε!

Μαρία Νέτσικα


................................................................................................................................................................................................................................


Μαρία Νέτσικα / Maria Netsika

Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine


Επιμέλεια: Ανδρέας Σαμαράς
Εκδόσεις IANOS, 2019
ISBN: 978-618-5141-67-7
Σελ. 168
Διαστάσεις: 14cm x 21cm
Τιμή: 13.00€

Επανεκδίδεται από τις Εκδόσεις IANOS, αναθεωρημένο, εμπλουτισμένο και δίγλωσσο πλέον (ελληνικά – αγγλικά), το βιβλίο της Μαρίας Νέτσικα Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine.

Η συγγραφέας, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελότοπους της χώρας μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως αυτά του Ιονίου, μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε ό,τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο του κρασιού. Γνωρίζουμε πανέμορφα, φιλόξενα οινοποιεία, μυούμαστε στα μυστικά σπάνιων αλλά και διάσημων ποικιλιών σταφυλιού, και με θέα τις μαγευτικές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου δοκιμάζουμε μοναδικά κρασιά, συνοδεύοντάς τα με τους νοστιμότερους μεζέδες του κάθε τόπου. Ένας πολύτιμος οδηγός για όσους αγαπούν αλλά και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα τις αμπελοοινικές τους εξερευνήσεις. Πρόκειται για ένα εύχρηστο βιβλίο τσέπης που καταγράφει τον Ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του, ακολουθώντας την πρακτική των σύγχρονων οδηγών οινοτουρισμού. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.


Βιογραφικό
Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας, και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus, ανάμεσα στις δραστηριότητες της οποίας είναι η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία του Wine Club THESSALONIKI’96, μιας από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα, η πραγματοποίηση σεμιναρίων και εξειδικευμένων γευστικών δοκιμών, η παρουσίαση οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών, η διοργάνωση γαστρονομικών δείπνων και οινογαστρονομικών περιηγήσεων κ.ά. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου, συνεργάτης σε ποικίλα περιοδικά και websites, μεταξύ των οποίων και το εκπαιδευτικό τμήμα του www.wineplus.gr, ενώ συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου ως γευσιγνώστρια-κριτής. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Ημερολόγιο 2004: Η απόλαυση του κρασιού (2003), Τα μυστικά του κρασιού (2005), Τα κρασιά της Ελλάδας (2006) και Το ημερολόγιο της γεύσης: 2012 (2011), που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις IANOS.