ENG

Wine bars στην Αθήνα

A A

The Athens Wine Aficionados’ Guide

Scala Vinoteca
Γοητευτικό wine-restaurant με τον σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο να δημιουργεί γευστικά πιάτα με το παιχνίδι των οινικών συνδυασμών να ανεβάζει τον πήχη της συνολικής εμπειρίας. (Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, τηλ. 210 3610041)

Kiki de Grèce
Στον πεζόδρομο της Ηπίτου, στην καρδιά της Αθήνας. Οι ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, δίνουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση του ελληνικού αμπελώνα. Η κουζίνα ετοιμάζει πιάτα εύκολα, συνοδευτικά του κρασιού. (Ηπίτου 4 & Βουλής, τηλ. 6938 878856)

Wine Point
Λίγα μόλις μέτρα από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, καθώς και αξιόλογη ποικιλία σε μπύρες (και ελληνικές), ενώ στο μενού ξεχωρίζουν οι νόστιμες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Αν, μάλιστα, η ετικέτα που πίνετε σας άρεσε πολύ μπορείτε να την αγοράσετε. Τέλος, εδώ πραγματοποιούνται συχνά οινογευστικές συναντήσεις και παρουσιάσεις.
(Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Πλάκα/Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050)

By the Glass
Ατμοσφαιρικό wine bar σε μια όμορφη γωνιά του κέντρου, στη Στοά Ράλλη, το By the Glass συνοδεύει τις οινικές προτάσεις του ωραία πιάτα που ετοιμάζει ο chef Αντώνης Πεχλιβανάκης. (Στοά Ράλλη 3, Σουρή & Φιλελλήνων, τηλ. 210 3232560)

Cinque Athens
Wine και deli bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις. (Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, τηλ 21 55017853)

Oinoscent
Τεράστια ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιού, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, από ένα μικρό, χαριτωμένο wine bar που είναι και κάβα. Στην λίστα των ποτών περιλαμβάνονται, πέρα από τα κρασιά, malt whiskeys, cognacs, calvados, armagnacs, sherries, port, champagnes vintage, ενώ όλα αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά με πλατό επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών. (Βουλής 44Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374)

Caravin Wine Bar
Στη γοητευτική γειτονιά του Θησείου έστησαν με αγάπη, γνώση και κέφι το Caravin Wine Bar η Αγγελική Γκινοπούλου και η Άννα Χρυσκιώτη. Η κουζίνα  ετοιμάζει πιάτα νόστιμα που αναβλύζουν αρώματα από όλη την Ελλάδα αλλά και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών που θα συνοδεύσουν τον οινικό σύντροφο για να μεγεθύνεις την απόλαυση. (Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ.211 40.03.962)

Monk
Σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον θα δοκιμάσετε finger food και νόστιμα μεσογειακά πιάτα που θα συνοδεύσετε με κρασιά από μια πλούσια λίστα με 180 ετικέτες που έχει επιλέξει ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος. (Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ.210 3211117)

Fabrica di Vino
Στεγασμένο σε κτίριο του 1880, με χαλαρή, industrial ατμόσφαιρα και μία μεγάλη μπάρα που χωρά όλους τους καλούς, είναι ιδανικό στέκι για ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά. Η συλλογή ελληνικών ετικετών ξεπερνά αυτήν των ξένων. Στους μεζέδες θα βρείτε tapas αλλά και ντόπια τυριά και αλλαντικά. (Εμμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, τηλ. 210 3214148)

Heteroclito
Το μικρό γωνιακό Heteroclito με την όμορφη τζαμαρία, τον γλυκό φωτισμό και την εξαίρετη μουσική είναι δημιουργία τριών ατόμων που αγαπούν το κρασί. Επιλογές σε ποτήρι από περίπου 17 ετικέτες από αφρώδη, λευκά, ροζέ, ερυθρά και επιδόρπια ελληνικά κρασιά, με έμφαση σε γηγενείς και σπάνιες ποικιλίες. Εξαιρετικά, καλοδιαλεγμένα πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που αλλάζουν συνεχώς. (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, τηλ. 210 3239406)

Vinotera resto & cava

Το εστιατόριο συνδέεται άμεσα με μια από τις καλύτερες κάβες της περιοχής και κλείνει το μάτι στους εραστές του κρασιού. Μεσογειακή κουζίνα με πολλά πιάτα ημέρας. Μοντέρνος χώρος, καλοστημένος, ατμοσφαιρικός και με πληθωρική μπάρα. (Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 2792100)

Paleo
Το wine bar & restaurant του sommelier Γιάννη Καϋμενάκη. Σε μια από τις παλιές πειραιώτικες αποθήκες με vintage βιομηχανική αύρα και 360 ετικέτες από την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο. Τα συνοδευτικά μεσογειακά κι ελληνικά πιάτα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. (Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ. 210 4125204)

Corks & Forks
Wine bar με οικεία ατμόσφαιρα και θέα τη θάλασσα. Οι χάρτες Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας δίνουν το στίγμα των βασικών ποικιλιών αμπέλου ανά περιοχή και ανοίγουν την όρεξη για γευστικές δοκιμές. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Πειραιάς, τηλ. 215 5159792)