ENG

Γαύρος στον φούρνο γεμιστός με σησάμι, ξηρούς καρπούς & μυρωδικά

15/03/2021

Μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή με σουσάμι που μας είχε παρουσιάσει ο αείμνηστος chef Νίκος Κατσάνης.

Υλικά
1 κιλό γαύρος ανοιγμένος χωρίς κόκαλο
50 γρ. τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
50 γρ. σησάμι 50γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδα κορινθιακή
1 κουταλάκι ταραμά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 λεμόνια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
παρθένο σησαμέλαιο

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τον ταραμά με λίγο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον γαύρο. Από το μίγμα που φτιάξαμε βάζουμε μια κουταλίτσα στη φαρδιά άκρη του γαύρου και ρολλάρουμε.
Τοποθετούμε τον γαύρο σε ταψί και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουν όλα τα ψαράκια. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στα ψαράκια, ρίχνουμε 100 ml παρθένο σησαμέλαιο και τον χυμό των λεμονιών. Ψήνουμε στο φούρνο για 15΄ στους 180°C.

Πρόταση σερβιρίσματος
Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα, γλιστρίδα, κάρδαμο, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
A A