ENG

Μους μαστίχα με σάλτσα φράουλας

01/07/2019

Μια ζωηρόχρωμη, πεντανόστιμη και δροσιστική μους από τον executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.

Υλικά
για τη μους
13 αυγά
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαστίχα λικέρ
40 γρ. μαστίχα Χίου
1500 γρ. κρέμα γάλακτος

για τη σάλτσα
500 γρ. φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ με λεμόνι και λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να σφίξουν (μαρέγκα). Σ' ένα μπολ μεγάλο ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα τη σαντιγί, τους κρόκους και την μαρέγκα, προσθέτουμε την τριμμένη μαστίχα και στο τέλος το λικέρ.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σάλτσα φράουλας.
A A