ENG

Σοκολατένια cannoli με ricotta και coulis φράουλας με δυόσμο

A A

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.

Υλικά

Cannoli
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο
40 γρ. ασπράδια αυγού
20 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη

Μείγμα ricotta για τη γέμιση
50 γρ. mascarpone
200 γρ. ricotta
100 γρ. άχνη
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος (δάκρυα)

Coulis φράουλας με δυόσμο
10 φρέσκιες φράουλες
5 φύλλα δυόσμου
10 γρ. ζάχαρη άχνη
λίγο Prosecco

Εκτέλεση
Cannoli
Χτυπάμε σε ένα μίξερ με φτερό για αρκετή ώρα όλα τα υλικά για τα cannoli.
Στη συνέχεια, σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε μια μικρή ποσότητα σε σχήμα στρογγυλό.
Ψήνουμε στους 180oC για 7-8 λεπτά και πριν κρυώσει το μείγμα δίνουμε σχήμα με ένα κύλινδρο.

Μείγμα ricotta για τη γέμιση
Ανακατεύουμε τα υλικά για το μείγμα και τα τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Coulis φράουλας με δυόσμο
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στην συνέχεια, τα περνάμε και από σήτα.

Μοντάρουμε το πιάτο μας.