ENG

2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Ποικιλίες Grises - Μοσχοφίλερα

A A

Η Wine Plus τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία και αυστηρά μέτρα ασφάλειας τη 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Οινόφιλοι καταναλωτές και επαγγελματίες, αρκετοί από τους οποίους ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, περίπου 80 ροζέ κρασιά, ως επί το πλείστον της εξαιρετικής σοδειάς του 2019.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ από Αγιωργίτικο.


Η Wine Plus τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία και αυστηρά μέτρα ασφάλειας τη 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Οινόφιλοι καταναλωτές και επαγγελματίες, αρκετοί από τους οποίους ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, περίπου 80 ροζέ κρασιά, ως επί το πλείστον της εξαιρετικής σοδειάς του 2019.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή. με τα ροζέ από την grise ποικιλία Μοσχοφίλερο.

Gris De Nuit 2019 - Κτήμα Τσέλεπου
Σε υψηλό επίπεδο το blanc de gris Μοσχοφίλερο του Γιάννη Τσέλεπου. Με απαλή ροζ απόχρωση, τη σωστή ένταση του τυπικού λουλουδάτου ποικιλιακού αρώματος και τη συνήθη φρεσκάδα να εντείνεται από τη φοβερή οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Αρκαδία)

La Vie En Rosé 2019 - Κτήμα Παλυβού
Με κομψό σομόν φόρεμα και φρεσκάδα άγριου τριαντάφυλλου εμφανίζεται αυτό το παιχνιδιάρικο ροζέ που είναι γεμάτο λεμονάτη ζωντάνια. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελοτόπι συνεργατών τους στην Τρίπολη και με την προσωπική φροντίδα της νεαρής οινοποιού μετατρέπονται σε ένα ελαφρύ, μεταξένιο, όλο φρεσκάδα κρασί. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Lexis Gris 2019 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Η κρυοεκχύλιση του Μοσχοφίλερου έδωσε ένα ροζέ με ωραίο παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λουλουδιών, άχνης ζάχαρης και ροδόνερου. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμό του. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Σημείο Στίξης Ροζέ 2019, Boutari
Το Μοσχοφίλερο συνδυάζεται με μια τζούρα Cabernet Sauvignon (5%) και το αποτέλεσμα είναι ένα ανοιχτόχρωμο, ημίξηρο ροζέ που γοητεύει με το μαρμελαδένιο άρωμα και την ελαφρότητά του. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Ανθοσμίας Ροζέ 2019 - Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Κι ένα ροζέ χαρμάνι Μοσχοφίλερου / Μαλαγουζιάς / Αγιωργίτικου (50% - 40% - 10%). Με ροδίζον χρώμα και μύτη που συνδυάζει άχνη ζάχαρη, λουκούμι, ροδόνερο και αγριολούλουδα. Ημίγλυκο κρασί που συνδυάζει γλύκα και νοστιμιά. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)