ENG

Domaine Costa Lazaridi Merlot Rosé

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: DOMAINE COSTA LAZARIDI MERLOT ROSÉ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, Περιοχή: Αδριανή, Δράμα, Εσοδεία: 2019
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Δράμα
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Merlot
Τύπος: ήρεμος ξηρός
Παραγωγή σε φιάλες (ετησίως): 75.000
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 14,30€

O Κώστας Λαζαρίδης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του κρασιού τη δεκαετία του ’70. Το 1992 εγκατέλειψε την οικογενειακή οινοποιητική επιχείρηση για να στήσει τη δική του εκμετάλλευση, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Ο πρότυπος αμπελώνας του κτήματος (180 ha) είναι φυτεμένος με όλες τις ποικιλίες, ελληνικές και κοσμοπολίτικες, που επιτρέπονται στην περιοχή. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι αισθητικής φύσεως αναζητήσεις συνδυάστηκαν με τις τεχνολογικές απαιτήσεις.

Η ξενάγηση στους παραγωγικούς χώρους, στις υπόγειες κάβες παλαίωσης και στο αποστακτήριο επιβεβαιώνει ότι εδώ η σύγχρονη τεχνολογία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της. Γεγονός που επιβεβαιώνεται απολύτως από τη γευστική δοκιμή τόσο των κλασικών ετικετών τους, όπως ο Αμέθυστος που αγαπήθηκε με πάθος από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όσο και των ανανεωμένων σειρών των κρασιών τους, των αποσταγμάτων και των ξιδιών.

Εμείς δοκιμάζουμε την πιο πρόσφατη ροζέ ετικέτα τους, το DCL Merlot Rosé, από τα πρώτα ανοικτόχρωμα, στυλ Προβηγκίας, ελληνικά ροζέ.

Εξαιρετικό single vineyard 100% Merlot ροζέ, με τα σταφύλια να προέρχονται από έναν μοναδικό αμπελώνα στην Καλή Βρύση Δράμας, σε υψόμετρο 250 – 300 μέτρων. Η άμεση πίεσή τους είναι υπεύθυνη για το φωτεινό, ελκυστικό παλ χρώμα.

Έντονα φρουτώδης η μύτη, χαρίζει απλόχερα αρώματα φράουλας, μούρων, ροδάκινου και αποξηραμένων αρωματικών φυτών. Στο στόμα διαθέτει όγκο και διάρκεια, κρεμώδες νεύρο και ντελικάτη οξύτητα, φρεσκάδα και φρουτώδες τελείωμα.

Σημειώνουμε και την κομψή εμφάνιση σε εμφιάλωση με γυάλινο πώμα vinolok classic.

Στο τραπέζι, είναι τέλειος συνοδός των φρέσκων φίνων αλλαντικών. Επόμενη επιλογή οι ψητές γαρίδες, οι καραβίδες, τα μπαρμπούνια.