ENG

Hoof and Lur 2017 – Οινοποιείο Τρουπή

A A

Η πιο πρόσφατη ετικέτα του οινοποιείου της Μαντίνειας προσεγγίζει την οινοποιητική παράδοση της περιοχής και το Μοσχοφίλερο με ένα μοντέρνο οινοποιητικό όχημα/πρίσμα.


Η οικογένεια Τρουπή ξεκίνησε να ασχολείται με το αμπέλι στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Ενασχόληση, η οποία -αναπόφευκτα- γέννησε και την αγάπη για το κρασί. Έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια, ο Τάσος Τρουπής και τα παιδιά του δημιούργησαν μια οικογενειακή επιχείρηση για την παραγωγή των κρασιών τους από σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων τους.

Το οινοποιείο τους βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας, σε υψόμετρο 700 μ. στην περιοχή Φτέρη. Οι εργασίες επέκτασης αναδεικνύουν έναν ολοκαίνουργιο χώρο οινοποίησης αλλά και υποδοχής.

Έχοντας ήδη τρεις ετικέτες Μοσχοφίλερου, τις λευκές Φτέρη Μοσχοφίλερο, Τομή Μαντίνεια και τη ροζέ Τομή Μοσχοφίλερο, προχώρησε στη δημιουργία του ροζέ Hoof and Lur που προσεγγίζει την οινοποιητική παράδοση της περιοχής και το Μοσχοφίλερο με ένα μοντέρνο οινοποιητικό όχημα/πρίσμα.

Hoof and Lur σημαίνει: Μοσχοφίλερο από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Η έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης είναι αυθόρμητη, η εξέλιξη και η αποζύμωση γίνεται με τις άγριες ζύμες. Για την παραλαβή του χρώματος εφαρμόζεται η τεχνική skin contact. Το κρασί παραμένει σε πιθάρια, δεν φιλτράρεται και η προσθήκη του θειώδους είναι ελάχιστη.

Σερβιρισμένο στο ποτήρι το Hoof and Lur της σοδειάς 2017 εμφανίζεται με ορεκτικό παλ φόρεμα.
Στη μύτη αναγνωρίζουμε καθαρότατες τις βασικές αρωματικές συνιστώσες της ποικιλίας: τριαντάφυλλο, λεμόνι, βασιλικός.
Φρεσκάδα και όγκος στο στόμα, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς της οξύτητας που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμό του.