ENG

New Wines on the Block

A A

Δοκιμάζουμε και σας προτείνουμε ολοκαίνουργιες ετικέτες.

Μαλαγουζιά 2019 Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Single vineyard Μαλαγουζιά από αμπελώνα στον λόφο της Σαμαρόπετρας. Με κομψή μύτη που συνδυάζει εσπεριδοειδή και βότανα, πλούσιο και συγχρόνως τραγανό στόμα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της ορεινής καταγωγής της. Διατίθεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκ. πλατφόρας Warehouse 10. (Π.Γ.Ε. Φλώρινα)

Ασύρτικο 2019 Κτήμα Αρβανιτίδη
Το Κτήμα Αρβανιτίδη προτείνει μια βόρεια εκδοχή του Ασύρτικου από την ημιορεινή περιοχή του Ασκού στη Θεσσαλονίκη. Με διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και καλοκαιρινών φρούτων, χορταστικό σώμα και ευχάριστη υφή, αναδεικνύει τη ‘σοφή’ χρήση του βαρελιού που ενισχύεται από τη δροσερή οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Assyrtiko Clay Orange 2016 Gaia Wines
Η Γαία Οινοποιητική συνεχίζει να διερευνά τις δυνατότητες του Ασύρτικου και αυτή τη φορά μας σερβίρει μια orange version του. Αυθόρμητη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες, οινοποίηση σε πήλινα σφαιρικά δοχεία, 4χρονη ωρίμανση πάνω στις λάσπες στα ίδια δοχεία. Αποτέλεσμα: ένας πορτοκαλί δυναμίτης με πυκνό άρωμα καραμελωμένων φρούτων και ζυμών, πλούσιο με μεγάλο τανικό μάκρος. (Π.Ο.Π. Σαντορίνη)

Τιτάνας 2013 Σκούρας
Σταφύλια Μαυτόστυφου λιάζονται για οκτώ ημέρες και στη συνέχεια παραμένουν στη σκιά για ακόμη τριανταοκτώ. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση και 5χρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Και ιδού ένα γλυκό κρασί, με χρώμα μαύρο σαν μελάνι, θαυμάσια ισορροπία γλυκού/στυφού, γεμάτο δαμάσκηνα και σταφίδες που βαδίζουν πλάι στα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.