ENG

Rosé Ξινόμαυρο 2019, Κτήμα Αρβανιτίδη

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: ROSE ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
Εσοδεία: 2019
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνας: Ασκός Θεσσαλονίκης
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 11,20€

Σήμερα, δίπλα στη λαγάνα, τα ντολαμδάκια και τον ταραμά, τα ψητά καλαμαράκια και τις σαλάτες που μοσχοβολούσαν φρέσκο κρεμμυδάκι, ανοίξαμε το αγαπημένο μας ροζέ. 100% Ξινόμαυρο από το Κτήμα Αρβανιτίδη στον Ασκό Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί ο δημιουργός του γεωπόνος και οινοποιός Θανάσης Αρβανιτίδης: «Στον Ασκό, στα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ορεινός αμπελώνας προστίθενται οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής που δίνουν κρασιά με πολύπλοκο οργανοληπτικό προφίλ, δροσερές οξύτητες, πολύ ώριμο φαινολικό δυναμικό και ιδιαίτερα αρωματική επίγευση. Έχοντας αυτά ως δεδομένα, φυτέψαμε το Ξινόμαυρο σε έναν συγκεκριμένο αμπελώνα με πετρώδες ασβεστολιθικό έδαφος. Και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν, δίνοντας ερυθρά κρασιά με ζωντανό κόκκινο φρούτο, μαλακές τανίνες και μετρημένη πυκνότητα. Και ορεκτικά ροζέ φαγητού με καλή δομή και φρεσκάδα.»

Το Rosé Ξινόμαυρο 2019 Κτήμα Αρβανιτίδη στο ποτήρι εμφανίζεται ελκυστικό με το καθαρό ωχρό ροζέ του σολομού.

Το 2019 ήταν πολύ γενναιόδωρο προς τα ροζέ κρασιά. Το διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά στη μύτη του κρασιού, που μοσχοβολά βύσσινο και φραγκοστάφυλο μαζί με μια αίσθηση φρεσκάδας που θυμίζει ξύσμα λεμονιού και καραμέλα.

Στο στόμα δροσιστικό και τραγανό. Με την παιχνιδιάρα οξύτητα που του χαρίζει ένα ευχάριστο παιχνίδισμα στον ουρανίσκο. Διαθέτει και τον όγκο, την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ που αποδεδειγμένα αναδεικνύει τα πιάτα με θαλασσινά, με λαχανικά, τις πίτες και τα καλοκαιρινά λαδερά.
Προσωπική αδυναμία: ο συνδυασμός του με spaggetti με όστρακα και με ολόφρεσκα μπαρμπούνια.