ENG

Santo Brut 2015, Santo Wines

A A

Η δραστήρια Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης, με περισσότερους από 1.000 αμπελουργούς-ενεργά μέλη, παρουσιάζει ένα αφρώδες Ασύρτικο που επενδύει στον πολυδυναμικό χαρακτήρα της εκλεκτής λευκής ποικιλίας.

Λευκό, ξηρό και κριτσανιστό αφρώδες, 100% Ασύρτικο από αμπελώνες του Πύργου, που οινοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Αυτό σημαίνει ότι τα σταφύλια τρυγήθηκαν πρώιμα, για την παραγωγή του οίνου βάσης, στον οποίο προστέθηκε το liqueur de tirage. Ακολούθησε η εμφιάλωση, η δεύτερη αλκοολική ζύμωση στη φιάλη και η 19μηνη ωρίμανση με τις οινολάσπες.

Σερβιρισμένο στο ποτήρι, το κρασί εμφανίζει μαλακό, κρεμώδη αφρισμό μεγάλης διάρκειας.

Διαθέτει κομψή μύτη με αρώματα φρούτων, περγαμόντου και φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού.

Φρεσκάδα, τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα και χαρακτήρας μαζί με μια αίσθηση αλμύρας και ορυκτότητας που διαρκεί.

Το πρώτο Ασύρτικο με φυσαλίδες λατρεύει τα όστρακα, τις πικάντικες ελιές, τα αλμυρά τσιπς και τα κατσικίσια τυριά.

Όταν βρεθείτε στην Σαντορίνη, επισκεφτείτε το οινοποιείο της Santo Wines, με τη θέα-μαγνήτης του ηφαιστείου. Η περιήγηση στο Κέντρο Προβολής Κρασιού περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, παλαίωσης και παρακολούθηση του πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος για το κρασί της Σαντορίνης. Απαραίτητη κατάληξη στο μπαλκόνι πάνω από την καλντέρα για τη γευστική δοκιμή των κρασιών τους.

Φέτος, η SantoWines σε συνεργασία με την Cisco Hellas, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Information Techonologies και των δικτύων, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες του CruiseInn την τεχνογνωσία τους αλλά και μια πραγματική ανάγκη.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν λογισμικό για την παρακολούθηση και την καταγραφή όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την καλλιέργεια και το αμπέλι, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής κρασιού μέχρι την εμφιάλωση.
Θα υπάρξει η δυνατότητα πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε επιλεγμένα αμπελοτόπια του νησιού.