ENG

Thema λευκός 2019, Κτήμα Παυλίδη

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: THEMA λευκός
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
Εσοδεία: 2019
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. ΔΡΑΜΑ
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 50%, Sauvignon Blanc 50%
Αμπελώνες: Κοκκινόηγεια, Δράμα
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 13€

Η Δράμα είναι μια σχετικά καινούργια αμπελουργική περιοχή η οποία σε μια 30ετία κατάφερε να εμφανίζεται ανάμεσα στις πιο δραστήριες της Ελλάδας. Ωραιότατα επισκέψιμα οινοποιεία, εξαιρετικά κρασιά και οινοπαραγωγοί προσηλωμένοι στην ποιότητα.  
Ένας από αυτούς, ο Χριστόφορος Παυλίδης, αποφάσισε να κάνει το κρασί «θέμα» της ζωής του. Του αφιερώθηκε με πάθος. Δημιούργησε το ομώνυμο κτήμα στα Κοκκινόγεια Δράμας, το οποίο με 600 στρέμματα αμπελώνων και πρότυπο οινοποιείο που παραπέμπει ευθέως στον Νέο Κόσμο και θεωρείται μία από τις πιο φιλόδοξες αμπελοοινικές εκμεταλλεύσεις στον ελληνικό χώρο.

Φουλ του φρούτου
Στον τρύγο του 2019, τα σταφύλια Ασύρτικου και Sauvignon Blanc που συμμετέχουν στο λευκό Thema, Κτήμα Παυλίδη, μαζεύτηκαν νύχτα. Έτσι διατήρησαν στο ακέραιο το αρωματικό τους δυναμικό. Εξ’ ου και το φοβερό φρούτο του κρασιού. Βότανα, λουλούδια, πεπόνι και εσπεριδοειδή: αυτή είναι η αρωματική του παλέτα. Σαν να απολαμβάνετε τον ανοιξιάτικο ήλιο ξαπλωμένοι σε ψηλό γρασίδι που μοσχοβολά λουλούδια. Και μετά να καταφτάνουν στη σκηνή τα φρέσκα εσπεριδοειδή. Κρασί φρέσκο και χυμώδες, όλο ενέργεια. Με λεμονάτες νότες μεγάλης καθαρότητας και χωρίς μετριοπάθεια στον πλούτο του σώματος. Στο στόμα διατηρεί όλη τη τραγανή οξύτητα των εκλεκτών σταφυλιών.

Τα εδέσματα που αγαπά
Ο αρωματικός του πλούτος και η φρεσκάδα της γεύσης αναδεικνύονται στους 10-11oC. Σας προτείνω να το απολαύσετε δίπλα σε θαλασσινά και όστρακα ή σε ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες. Και βεβαίως είναι τέλειο δίπλα σε πιάτα με έντονη γεύση και αρώματα όπως για παράδειγμα τα γλυκόξινα πιάτα της κινέζικης ή της Πολυνησιακής κουζίνας.