ENG

Ελληνικά ροζέ από κοσμοπολίτικες ποικιλίες

A A

22 ροζέ κρασιά από τις ‘κλασικές’ Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Rouge, Syrah, Cinsault, αλλά και τις πιο ‘εξωτικές’ Sangiovese, Nebbiolo, Tempranillo, Touriga National, Gewürztraminer.

Όλα συμμετείχαν στη Rosé Grand Tasting @Thessaloniki - 2019.


Γέννημα Ψυχής 2018 - Κτήμα Μανωλεσάκη

Ένα θαυμάσιο, απολύτως ορεκτικό ροζέ κρασί, 100% Cabernet Sauvignon, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό τριανταφυλλί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο τριαντάφυλλο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση.

Αναστασία 2018 - Κτήμα Μανωλεσάκη
Ένταση και φρεσκάδα γι’ αυτό το παιχνιδιάρικο ημίξηρο ροζέ που είναι γεμάτο λεμονάτη ζωντάνια και ελαφράδα. Ελκυστικό και ρόδινο, 100% Cabernet Sauvignon. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Saumon 2018 - Κτήμα Χαρλαύτη
Η οινοποιία Χαρλαύτη έχει αναδειχθεί σε master των ροζέ και το ελκυστικό -όνομα και.. χρώμα- Saumon το αποδεικνύει περίτρανα. 100% Cabernet Sauvignon με αρώματα βατόμουρων και λουλουδιών, αλλά και με “λευκό” γευστικό προφίλ. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)  

Amethystos Rosé 2018 – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Νέα, περισσότερο λιτή, καθαρή και ευανάγνωστη ετικέτα για το γνωστό Δραμινό κρασί (80% CS, 20% Merlot). Ζωηρόχρωμο, με ελκυστική όψη, εξίσου απολαυστική αρωματική παλέτα και γεμάτη γεύση, όλο φρεσκάδα και φρούτο.

Φεγγίτες Ροζέ 2017 - Οινογένεσις
Από τα πρώτα ανοικτόχρωμα, στυλ Προβηγκίας, ελληνικά ροζέ.  Γλυκόπιοτο, επιδεικνύει αρωματική παλέτα γεμάτη φρούτα του δάσους. Η ελκυστική, αχνορόδινη φορεσιά του δημιουργεί συνειρμούς αγαπημένων ροζέ του γαλλικού νότου. 70% Grenache Rouge + 30% Cabernet Sauvignon από την Αδριανή Δράμας. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Domaine Costa Lazaridi Rosé 2018 - Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Εξαιρετικό 100% Merlot ροζέ, με παλ χρώμα και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Διαθέτει ακόμη, όγκο, κρεμώδες νεύρο και ντελικάτα αποξηραμένη επίγευση. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ροζέ 2018 - Κτήμα Βιβλία Χώρα
Καλοφτιαγμένο, δροσιστικό ροζέ Syrah. Το χρώμα του παίζει στα όρια του τριαντάφυλλου και του βύσσινου. Το άρωμα θυμίζει κεράσι και μια μικρή ανάσα φλούδας καραμέλας. Φρέσκο και χυμώδες με πλούσια, μαλακιά, δροσιστική γεύση. (Π.Γ.Ε. Παγγαίο)

Πεταλούδες 2018 - Κτήμα Χαρλαύτη
Η δεύτερη ροζέ ετικέτα της οινοποιίας Χαρλαύτη είναι 100% Syrah από την Αχλαδιά Νεμέας. Απαλό ροζ χρώμα και ανοικτή μύτη με μαρμελάδα φράουλα, κίτρινα καλοκαιρινά φρούτα και αποξηραμένα λουλούδια. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)  

Ζωηφόρος Ροζέ 2018 - Μεσήμβρια Οινοποιητική
Ζωηρό τριανταφυλλένιο ροζέ, χωρίς καμία μετριοπάθεια στο φρούτο και τη φρεσκάδα. 100% Syrah, πιπεράτο με μαλακιά, στρόγγυλη γεύση, αλλά συγχρόνως με ανάλαφρη, όλο φρεσκάδα αίσθηση. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Δαμάσκιος Ροζέ 2018 - Damaskios Winery
Cabernet Sauvignon + Syrah (50%-50%). Κομψό κρασί με εκρηκτικό άρωμα ώριμης φράουλας και βατόμουρου. Η ζωηρή οξύτητα συμβάλλει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο.

Τέχνη Αλυπίας Ροζέ 2018 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Ένταση και ζωντάνια στην τριανταφυλλένια όψη. Πλούτος στη μύτη όπου εύκολα ξεχωρίζει η ώριμη φράουλα. Γεύση μαλακή, στρόγγυλη όλο φρεσκάδα. Syrah 60%, Sangiovese 20%, Nebbiolo 20%, το ‘αυστηρό blend’ για το δημοφιλές ροζέ από το Μικροχώρι Δράμας. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Delear 2018 - Semeli Estate
Ένα εξαιρετικό ροζέ από αμπελώνες της Κορινθίας που εκμεταλλεύεται όλη τον άψογο συνδυασμό του Syrah με το Grenache Rouge (60%-40%). Έντονη μύτη κερασιού, φραγκοστάφυλου και ροδιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ και το μάκρος υπέροχο. Syrah, 40% Grenache Rouge

Ρόζε 2018 - Κτήμα Αβαντίς
Θα ξετρελαθείτε με το βαθύ του χρώμα. Θα το μυρίσετε και.. είναι σαν οι ανθισμένες αμυγδαλιές της ετικέτας να έκαναν κατάληψη στο μεθυστικό του άρωμα. Μακρύ, ελκυστικό, η αποθέωση της συνύπαρξης Grenache Rouge και Syrah (50% - 50%), στη ροζέ της έκφραση. (Π.Γ.Ε. Εύβοια)

Evharis Rosé 2018 - Κτήμα Εύχαρις
1 μέρος Grenache Rouge και 1 μέρος Syrah συνθέτουν ένα ελκυστικό ροζέ, με το πρώτο να προσφέρει ελαφράδα και τριανταφυλλένιο άρωμα και το δεύτερο γευστική ισορροπία και κρεμώδες τελείωμα. (Π.Γ.Ε. Γεράνεια)

Granduca 2018 – Κτήμα Πόρτο Καρράς
Ζωηρόχρωμο ροζέ που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φρούτων του δάσους. Από τη Σιθωνία Χαλκιδικής και τη συνύπαρξη 50% Syrah, 30% Cinsault, 20% Mourvedre. (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική)

Vera Rosa 2018 - Οινοποιείο Στραταριδάκη
50% Syrah, 50% Κοτσιφάλι επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία ενός ωραιότατου ροζέ, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Ανοιχτόχρωμο, προσφέρει ωραίο μάκρος και ζωντάνια, μέτριο σώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, καραμέλας αλλά και καρπουζιού. (Π.Γ.Ε. Κρήτη)

Thema Tempranillo 2018 - Κτήμα Παυλίδη
Ελκυστικό τριανταφυλλένιο ροζέ, 100% Tempranillo από τα Κοκκινόγεια Δράμας. Η απολαυστικά φρέσκια μύτη παραπέμπει σε κεράσια, βύσσινα, βατόμουρα. Πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Pink Bang 2018 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Καινούργια ροζέ ετικέτα από το κτήμα στο Μικροχώρι Δράμας. Με ασυνήθιστη ποικιλιακή σύνθεση: Touriga National (80%) και Syrah (20%) και μοντέρνα εμφάνιση, μας γοητεύει με το ορεκτικό χρώμα, το διακριτικό φίνο φρούτο, τον γευστικό πλούτο, τη φρεσκάδα, τη δροσιστική οξύτητα.

Grenach Rouge 2018 - Οινοποιείο Λύκου
Το Grenache Rouge έχει αποδείξει ότι είναι η απόλυτη ποικιλία για ροζέ, και το κρασί της οικογένειας Λύκου προσφέρει ντροπαλή μύτη ξινών φρούτων και ευχάριστη ισορροπία. (Π.Γ.Ε. Εύβοια)

Δυο Ποτάμια 2018 - Κτήμα Σαμαρτζή
Το Grenache Rouge κι εδώ αποδεικνύει τη ροζέ στόφα του. Κρεμώδες και πιπεράτο, διαθέτει εκρηκτικό άρωμα αρμπαρόριζας και ανάλαφρη αίσθηση, αντίστοιχη με αυτή που προϊδεάζει το χρώμα του. (Π.Γ.Ε. Θήβα)

Lenga Pink 2018 - Κτήμα Αβαντίς

Η ροζέ εκδοχή της Lenga είναι ξηρή και προέρχεται από το συνδυασμό της υψηλής αρωματικής έντασης ποικιλίας Gewürztraminer (80%) με τη Μαυροκουντούρα (20%) {όπως αποκαλείται η Μαντηλαριά στην Εύβοια). Κομψό κρασί με αρώματα τριαντάφυλλου, εσπεριδοειδών, μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων.