ENG

Σαντορίνη 2014 Οινοποιείο Χατζηδάκη

A A

Η τελευταία συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 για τη σεζόν έκλεισε με τη γευστική δοκιμή της Σαντορίνης 2014 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Ώριμο, πολύπλοκο και με αμείωτο νεύρο το Ασύρτικο του Χαρίδημου παραδίδει μαθήματα ορυκτότητας, η οποία -εξάλλου- ήταν και το θέμα της βραδιάς.

Πρόκειται για την κλασική Σαντορίνη δεξαμενής του οινοποιείου, η οποία μετά από 3+ χρόνια στη φιάλη της επιδεικνύει πυκνό υποκίτρινο χρώμα με ανταύγειες που εστιάζονται στην απόχρωση του χρυσαφιού.

Στη μύτη, με πρωτόγνωρη για την ηλικία της αρωματική ένταση, εκφράζεται με τσακμακόπετρα και κάπνα που σταδιακά αποσύρονται για να αποκαλύψουν το κίτρο και τα ώριμα εσπεριδοειδή.  

Το γήινα γλυκόξινο στόμα με την παντοδύναμη οξύτητα, που δεν γίνεται ενοχλητική αφού κοντράρεται από τον όγκο, την ευγενή οξείδωση, τις όμορφες τανίνες και τη μεγάλη του επίγευση το ανεβάζει στο πάνθεον των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών.

Ο δυναμικός χαρακτήρας του ταιριάζει απόλυτα με ένα μεγάλο ψάρι στη σχάρα, αλλά και με το λεμονάτο χοιρινό και βεβαίως τα έντονα κατσικίσια τυριά.