ENG

Δοκιμάζουμε ρετσίνες

A A

Δοκιμάζουμε 9 ρετσίνες, με λιγότερο ή περισσότερο έντονη την πιπεράτη γεύση του ρετσινιού. Κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με τα εδέσματα των αποκριάτικων και των σαρακοστιανών τραπεζιών.


Ρητινίτης Nobilis
Γαία Οινοποιητική
9.20€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 100%
Στην όψη λεμονί με αρώματα μαστίχας, εσπεριδοειδών και δεντρολίβανου να κυριαρχούν στη μύτη. Φινετσάτη επίγευση διαρκείας. Μία νέου τύπου και πιο φιλική εκδοχή για καινούργιους καταναλωτές ρετσίνας.
Wine Plus πρόταση: μυδοπίλαφο ή μύδια μαρινιέρ

Ρετσίνα
Οινοποιείο Παπαγιαννάκος

7.00€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%
Ανοικτόχρωμη ρετσίνα με φίνα αρώματα από πυρηνόκαρπα φρούτα και νεράντζι. Ευχάριστη ισορροπία και αλατότητα που δίνει αναζωογονητική γεύση. Η ένταση και καθαρότητα των αρωμάτων του Σαββατιανού είναι χαρακτηριστική.
Wine Plus πρόταση: σπιτικά (μαμαδίστικα) ντολμαδάκια

Ρετσίνα
Μικροοινοποιία Μυλωνά

7.80€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%
Ήπιος αρωματικός και γευστικός χαρακτήρας, με ωραία φυτικά στοιχεία. Καθαρή μύτη με αρώματα από mango, λεμόνι και τη φρεσκάδα του φινετσάτου ρετσινιού. Στην επίγευση παραμένει για ώρα το άρωμα των ξηρών καρπών.
Wine Plus πρόταση: tartare μπαρμπούνι

Vosporos
Georgiadis Canteen

8.80€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Μαλαγουζιά
Πολυπλοκότητα στη μύτη, φρούτο και ένταση από λουλούδια και αρωματικά φυτά. Όγκος και φρεσκάδα στο στόμα που τελειώνει με πικάντικη και μακριά επίγευση. Προέρχεται από τις ποικιλίες Ροδίτη και Μαλαγουζιά, με το πάντρεμα να είναι πραγματικά απολαυστικό.
Wine Plus πρόταση: σαρδέλες παντρεμένες

Δάκρυ του πεύκου
Κεχρής

13.70€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 100%
Αρώματα δροσερών εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με μαστίχα, βοτανικούς τόνους δεντρολίβανου, θυμαριού, ginger και κομψή παρουσία βαρελιού. Το Ασύρτικο προσφέρει κοφτερή οξύτητα, έντονη μεταλλικότητα και εντυπωσιακή επίγευση μεγάλης διάρκειας.
Wine Plus πρόταση: θαλασσινά μαγειρεμένα με αρωματικά βότανα

Ρεζινέ Ροζέ
Μαλματίνα

4.00€ (750 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό, Merlot
Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα. Στη μύτη πικάντικα αρώματα και κόκκινα φρούτα μπλέκονται με δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Στο στόμα είναι γεμάτο νεύρο με βοτανικό τελείωμα. Πριν εμφιαλωθεί ωριμάζει για τρεις μήνες για να αποκτήσει τη γευστική του προσωπικότητα.
Wine Plus πρόταση: μελιτζάνες με κρέας

Ρετσίνα Νέα Γενιά
Αφοί Γεωργιάδη

1.90€ (500 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%
Στην όψη κιτρινοπράσινο. Το άρωμα του είναι σύνθετο με φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι, αλλά και λευκά λουλούδια να πλέκονται κομψά με αρώματα μαστίχας και δεντρολίβανου. Η γεύση είναι αρκετά πλούσια με πιπεράτες νότες και νεύρο.
Wine Plus πρόταση: τηγανητά μπαρμπούνια

Ρετσίνα Βασιλική
Μεσήμβρια οινοποιητική

2€ (500 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 100%
Ζωηρά αρώματα που συνδυάζουν φρουτώδη τροπικά χαρακτηριστικά με νότες πεύκου, αρωματικών φυτών και ξηρών καρπών. Φινέτσα και καλή ισορροπία στη γεύση.
Wine Plus πρόταση: τηγανητοί μεζέδες

Ρετσίνα
Μιχάλης Γεωργιάδης

1.70€ (500 ml)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Σαββατιανό
Μία παραδοσιακή προσέγγιση στη ρετσίνα, στην οποία το ζωηρό φρούτο κοντράρεται με τα αρώματα της ρητίνης δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο κρασί. Δεντρολίβανο, θυμάρι και βοτανικά αρώματα σε μία εξευγενισμένη μορφή της κλασικής ρετσίνας.
Wine Plus πρόταση: τηγανητά μικρά ψάρια