ENG

21 χρονιές - Μια επετειακή εμφιάλωση από το Κτήμα Σκούρα

A A

Το Κτήμα Σκούρα, τιμώντας και γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μία αυθεντική συλλεκτική εμπειρία. Ανέθεσε στο εργαστήριο συλλεκτικών βιβλιοδεσιών και ειδικών εκδόσεων του Μπάμπη Λέγγα, το σχεδιασμό και τη κατασκευή μιας χειροποίητης, πανόδετης, υψηλής αισθητικής, αριθ-μημένης κασετίνας και ένα βιβλίο, με 21 Ιστορίες, από τα απομνημονεύματα του στρα-τηγού Μακρυγιάννη. Εκεί βρήκε τη θέση της η φιάλη ενός μοναδικού κρασιού με όνο-μα,“21 χρονιές”.

Μια επετειακή εμφιάλωση εμπνευσμένη από τον Λαβύρινθο, όπου 21 διαδοχικές χρονιές «Μέγας Οίνος» αναμείχθηκαν, ξεκινώντας 21 χρόνια πριν να ετοιμάζονται για την μεγάλη αυτή γιορτή. Ένας καίριος Λαβύρινθος, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών  όπου οι 21 χρονιές (1999-2020), παλαιωμένες στις ιδανικές συνθήκες, είναι έτοιμες να τιμήσουν, να δώσουν πνοή, να εμπνεύσουν, να απελευθερώσουν τη γεύση της υπομο-νής, της Επανάστασης, της Ελευθερίας.

Αποτελεί λοιπόν, ένα σπουδαίο εγχείρημα του Κτήματος Σκούρα, μια απόπειρα που σκοπό έχει την ανακάλυψη· εκείνη που μας φέρνει κοντά με τις καταβολές μας, μας αφήνει να στοχαστούμε το παρελθόν και να οραματιστούμε το μέλλον και συνθέτει την εθνική μας ταυτότητα. Το βιβλίο θα επιτρέψει στον αναγνώστη να απολαύσει τον πηγαίο «απελέκητο» λόγο του στρατηγού Μακρυγιάννη και το κρασί, βαθύ κόκκινο, πορφυρό, στο χρώμα της επανάστασης μας καλεί να ανακαλύψουμε τις 21 χρονιές από τις οποίες είναι φτιαγμένο. Ώριμο αλλά και νέο ταυτόχρονα, με δύναμη και πολυπλοκό-τητα μας δίνει την αίσθηση ότι θα κρατήσει για πάντα. Και το κρασί και η γιορτή.