ENG

21ο Συνέδριο της GiESCO

A A

23 έως 28 Ιουνίου 2019

Porto Palace Hotel & Conference Center, Θεσσαλονίκη
www.giesco2019.gr



Η GiESCO (Groupe international d'Experts en Systèmes vitivinicoles pour la CoOpération - Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων σε συστήματα Αμπελοκαλλιέργειας) είναι η Παγκόσμια  Επιστημονική Εταιρεία για την Αμπελουργία. Σκοπός της GiESCO είναι να προάγει ερευνητικά και τεχνολογικά την αμπελοκαλλιέργεια σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο, μέσα από ένα διεπιστημονικό και συλλογικό πνεύμα. Τα μέλη της GiESCO, από τον επιστημονικό, τεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, διακονούν διεθνώς τον κλάδο της Αμπελουργίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα, στα ερευνητικά κέντρα, στους οργανισμούς και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την πραγμάτωση των στόχων της, η GiESCO διοργανώνει ανά διετία Διεθνή Συνέδρια με στόχο την πληροφόρηση και επιμόρφωση των μελών της αλλά και τη δημοσίευση της σύγχρονης έρευνας γύρω από την Αμπελουργία. Τα Συνέδριά της GiESCO είναι σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις με κύρος, κυρίως μέσω της επικοινωνίας καινοτόμων ιδεών και ερευνητικών αποτελεσμάτων που έχουν ως επίκεντρο την αριστοποίηση της παραγωγικής διαδιακασίας, τη βελτίωση της ποιότητας των σταφυλιών και των οίνων και τη διασφάλιση μιας αειφορικής και βιώσιμης αμπελουργίας σε περιβαλλοντικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Η GiESCO διοργάνωσε με επιτυχία στο παρελθόν, σε διάφορες περιοχές του κόσμου, 20 Διεθνή Συνέδρια, τα πλέον πρόσφατα μεταξύ των οποίων είναι: MENDOZA (Αργεντινή, 2017), GRUISSAN (Γαλλία, 2015), PORTO (Πορτογαλία, 2013), ASTI (Ιταλία, 2011), DAVIS (Καλιφόρνια ΗΠΑ, 2009), POREC (Κροατία, 2007), GEISENHEIM (Γερμανία, 2005), MONTEVIDEO (Ουρουγουάη, 2003) και MONTPELLIER (Γαλλία, 2001).

Το επόμενο (21ο) Συνέδριο της GiESCO θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από το Εργαστήριο Αμπελουργίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel & Conference Center, από 23 έως 28 Ιουνίου 2019, και το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 250 διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες του αμπελοοινικού τομέα από όλο τον κόσμο. Πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον, το Συνέδριο θα αποτελέσει μία ιδανική περίσταση για την ανάδειξη και προβολή του παραδοσιακού ελληνικού αγροδιατροφικού μοντέλου μέσα στο οποίο τα σταφύλια και ο οίνος έχουν δεσπόζουσα θέση, αλλά και της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας.