ENG

Heard it through the grapevine

A A

Ματιές στον οινικό κόσμο

Γαλλία
Από τις 15 Αυγούστου έως τις 25 Σεπτεμβρίου η αστυνομία του διαμερίσματος του Epernay στη Champagne αναπτύσσει μια καινούργια ομάδα η οποία θα διασφαλίσει την ομαλή ροή των τρύγων στην περιοχή!! Ο κύριος ρόλος της είναι η αποφυγή κλοπών σταφυλιών αλλά και της αδήλωτης εργασίας.

Αυστραλία
Η άνοδος της δημοτικότητας των ελαφρύτερων και μεσαίου σώματος ερυθρών κρασιών παγκοσμίως έχει οδηγήσει, τα τελευταία χρόνια, σε μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος προς τις ποικιλίες που οδηγούν σε αυτούς τους τύπους. Στην Αυστραλία, οι αμπελουργοί στέφονται στην ‘ευέλικτη’ Grenache Rouge, η οποία εκτός από εξαιρετικά ευχάριστα μονοποικιλιακά ροζέ, είναι πλέον το βασικό σταφύλι σε ερυθρά χαρμάνια διαφορετικών στυλ.

ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο. Σύμφωνα με την IWSR (International Wines and Spirits Record), οι πωλήσεις κρασιού στις ΗΠΑ το 2021 ανήλθαν συνολικά σε 314 εκατομμύρια κιβώτια, με αξία 34 δις δολαρίων. Πριν το 2020 και το χτύπημα της COVID-19, είχαν προηγηθεί δεκαπέντε χρόνια σταθερής ανάπτυξης, με την αξία των πωλήσεων να αυξάνεται κατά 3% ετησίως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το 2021, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον αντίκτυπο της πανδημίας η αξία μειώθηκε κατά 1%. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IWSR, από φέτος και έως το 2026 θα αυξάνεται κατά 1% ετησίως.