ENG

Heard it throught the grapevine

A A

Ματιές στον οινικό κόσμο

Ξέρετε ότι…


Η αμπελουργική ζώνη της Καμπανίας, που βρίσκεται σε απόσταση 150χλ. από το Παρίσι, αντιπροσωπεύει μόλις το 0,5% του παγκόσμιου αμπελώνα. Είναι ωστόσο η κορυφαία Ονομασία Προέλευσης σε ότι αφορά την αξία των κρασιών της.

Ο Krug ID είναι ένας κωδικός στην ετικέτα κάθε Krug, τον οποίο μόλις σκανάρετε θα σας αποκαλύψει τα πάντα για τη σαμπάνια σας, από τις συνθήκες της σοδειάς -εάν είναι millésimé, την ποικιλιακή σύνθεση και την οινοποίησή της έως ιδέες για τον συνδυασμό της με φαγητό.

Η Βιέννη είναι η μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο που έχει ενεργούς αμπελώνες. Στην αμπελουργική της ζώνη καλλιεργούνται περίπου 700 ha και δραστηριοποιούνται 145 οινοποιεία. Πάνω από το 80% των αμπελώνων είναι φυτεμένοι με λευκές ποικιλίες: Riesling, Pinot Blanc, Neuberger, Spatrot, Rotgipfler, ενώ στο 30% εφαρμόζονται οι αρχές της βιολογικής καλλιέργειας.

Οι γαλλικοί οίνοι Π.Ο.Π. θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν περιβαλλοντικές απαιτήσεις και πιστοποιήσεις. Για την ακρίβεια το INAO, δηλαδή το Ινστιτούτο που ασχολείται με τις Γαλλικές Ονομασίες Προέλευσης αποφάσισε να εξετάσει τις αιτήσεις Διεπαγγελματικών ενώσεων οίνων Π.Ο.Π. που επιθυμούν να εντάξουν πιστοποιήσεις bio ή/και περιβαλλοντικές ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ονομασίας τους.