ENG

Ξεφυλλίστε τον Wine Plus guide 2021 «Οι ελληνικές ποικιλίες αμπέλου»

A A

Η Ελλάδα, αν και μικρή οινοπαραγωγική χώρα, έχει έναν από τους ‘πλουσιότερους’ αμπελώνες του κόσμου και καλλιεργεί στα εδάφη του έναν μοναδικό θησαυρό.

Τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που είναι υπεύθυνες για τη μοναδικότητα
και τον πλουραλισμό προτάσεων των ελληνικών κρασιών.  

Οι ελληνικές ποικιλίες αμπέλου είναι εκατοντάδες!

Στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ιστορικών και φιλόσοφων αναφέρονται περισσότερες από 90.

Στον Εθνικό Κατάλογο περιλαμβάνονται περίπου 250 ονόματα και συνώνυμα ελληνικών ποικιλιών αμπέλου.

Στις αμπελογραφικές συλλογές της χώρας, μαζί με τα συνώνυμα, τους τύπους, τις παραλλαγές ή τους πιθανούς κλώνους, φιλοξενούνται περισσότερες από 550!


Στον Wine Plus guide που κρατάτε στα χέρια σας περιγράφουμε 20 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου.
Λευκές, ερυθρωπές και ερυθρές.

Ασύρτικο, Βηλάνα, Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο λευκό, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ντεμπίνα, Ρομπόλα, Σαββατιανό.

Μοσχοφίλερο, Ροδίτης.

Αγιωργίτικο, Λημνιό, Λημνιώνα, Μαντηλαριά, Μαύρο Μεσενικόλα, Μαυροδάφνη, Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο.

Τις πιο διαδεδομένες αλλά και ορισμένες σπάνιες, οι οποίες σώθηκαν από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες και την επιμονή των Ελλήνων οινοποιών.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις ίδιες και τα κρασιά τους.

Καλή απόλαυση!

Μαρία Νέτσικα

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε την online έκδοση και σε λίγες ημέρες να αναζητήσετε την έντυπη στα σημεία διανομής.