ENG

Abelon Organic Grape Spirit Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη

A A

Τον Πάγκαλο και τον Σάκη Καζάκη τους γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε που πρωτοξεκινούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα με τα ντολμαδάκια της μητέρας τους, της Μαριάννας. Τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια έγιναν διάσημα και ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη εμπλούτισε τη γκάμα των προϊόντων του με αμπελόφυλλα, αμπελοκορφές, πίτες, γλυκά του κουταλιού και άλλα προϊόντα. Σαφώς και με τσίπουρο.

Ήξερα ότι ο Πάγκαλος εδώ και καιρό ετοίμαζε ένα παλαιωμένο απόσταγμα σταφυλής, περισσότερες όμως λεπτομέρειες δεν μου είχαν πει. Οπότε, όταν τηλεφώνησε για να ανακοινώσει την άφιξη του Abelon, ήμουν όλο ερωτήσεις για την παραγωγή και περιέργεια για το αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Για την οικογενειακή επιχείρηση, όλα ξεκίνησαν το 1987 όταν ο πατέρας μας, ο Δημήτρης Καζάκης φύτεψε στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής έναν αμπελώνα. Σήμερα αισίως καλλιεργούμε 143 στρέμματα ακολουθώντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Κάθε χρόνο παράγουμε και μικρές ποσότητες τσίπουρου.»

«Τα αποστάγματα κίνησαν πολύ το ενδιαφέρον μου. Πειραματίζομαι με αυτά εδώ και 15 χρόνια. Και πλέον είμαι έτοιμος να παρουσιάσω το Abelon. Το οποίο, συμμετείχε πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων (World Spirits Competition) στο San Francisco και διακρίθηκε για τη ποιότητα, αλλά και για το design του» δήλωσε, σαφώς, υπερήφανος.

Το Abelon Organic Grape Spirit, όπως είναι η πλήρης ονομασία, είναι ένα πιστοποιημένο βιολογικό απόσταγμα σταφυλιών Σουλτανίνας που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο αμπελώνα (single vineyard). Η οινοποίηση και στη συνέχεια η διπλή απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα έγιναν σε εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας για τη βέλτιστη παρακολούθηση της διαδικασίας.

Η σοδειά του 2016, η οποία κυκλοφορεί, παλαίωσε για περισσότερο από τρία χρόνια, σε καινούργια γαλλικά δρύινα με ξύλο από την Κεντρική οροσειρά. Για την ακρίβεια σε 5 βαρέλια 225l, μέτριου καψίματος συν 1 βαρέλι 114l με έντονο κάψιμο.

Το πρώτο βαρέλι ανοίχτηκε, το απόσταγμα ‘κατέβηκε’ στους 48% και μετά από μία 6μηνη ωρίμανση εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο σε 191 φιάλες.

Μία από αυτές τις απολύτως κομψές, περιορισμένης έκδοσης και γι’ αυτό αριθμημένες φιάλες οι οποίες αναδεικνύουν έξοχα το ηλικιακό προφίλ του περιεχομένου, παρέλαβα. Και είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που σας περιγράφω τα χαρακτηριστικά του Abelon 2016 Νο. 176/191.

Ελκυστική χρυσαφένια χρωματική παλέτα με κεχριμπαρένιες απολήξεις στο ποτήρι.

Ο αρωματικός πλούτος συνεπαίρνει. Το ποικιλιακό άρωμα των αποξηραμένων φρούτων ντύνεται με κομψό μανδύα βανίλιας και μελιού.

Θερμό με μακριά, βελούδινη γεύση και αρωματική πολυπλοκότητα είναι το ιδανικό για το κλείσιμο μιας γιορτινής βραδιάς.

Ο στόχος είναι η άμεση πώληση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία.

Πληροφορίες: 2399 020450, Facebook: Abelon Organic, Instagram: abelon.organic