ENG

Επόμενη Συνάντηση

A A
Τρία δισεκατομμύρια φιάλες αφρωδών κρασιών καταναλώνει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο!

Πρέπει, λοιπόν, να ευγνωμονούμε τους Γάλλους γιατί ανακάλυψαν το απόλυτο ποτό της γιορτής, τη σαμπάνια. Κι ως γνωστό η σαμπάνια γεννήθηκε… κατά λάθος, στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν τα εναπομείναντα σάκχαρα κάποιων κρασιών, ζύμωσαν μέσα στη φιάλη τους, ελευθερώνοντας CO2 και δημιουργώντας τις φυσαλίδες. Αυτό ήταν. Ο κύβος ερρίφθη! Η διαδικασία μελετήθηκε, αποκωδικοποιήθηκε και πλέον προκαλείται με μεγάλη προσοχή και συνέπεια, κάθε χρόνο. Προσφέροντας, βεβαίως, αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στους ορκισμένους φίλους του αφρού. 

Οι οποίοι φίλοι των αφρωδών κρασιών, είναι ορκισμένοι οπαδοί, διατηρώντας σταθερό το μερίδιο της κατηγορίας στην παγκόσμια αγορά, ακόμη και σε περιόδους μείωσης της κατανάλωσης κρασιού, όπως αυτή που διανύουμε. 

Σαφώς, βασίλισσα στο σύμπαν των φυσαλίδων είναι η Σαμπάνια, αντιπροσωπεύοντας, ωστόσο, μόλις το 15% των αφρωδών κρασιών που παράγονται παγκοσμίως. Διότι, πλέον, φημισμένα και δημοφιλή αφρώδη παράγονται σχεδόν σε κάθε σημείο του πλανήτη. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, με τους οινοποιούς να μας προσφέρουν αρωματικά, ευχάριστα, καλοοινοποιημένα κρασιά με φυσαλίδες και προσιτή τιμή. 

Ζίτσα, Αμύνταιο, Δράμα, Μαντίνεια, Νεμέα, Αχαΐα, Λήμνος... Ντεμπίνα, Βιδιανό, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Βλάχικο.... Méthode traditionnelle ή Cuve Close… Στην επόμενη συνάντησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τα ελληνικά «Αφρώδη κρασιά», από τα σταφύλια και τις μεθόδους παραγωγής έως τους τρόπους κατανάλωσης.

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή εκλεκτών ελληνικών φυσαλίδων.

Μαζί μας θα έχουμε την Αγγελική Ιατρίδου από το Κτήμα Άλφα.

Για τη φετινή σεζόν, και για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια μας, όλες οι γευστικές δοκιμές μας θα ολοκληρώνονται με κληρώσεις, οι οποίες θα αναδεικνύουν τους τυχερούς που θα κερδίζουν κρασιά/δώρα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2025 – 2026 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη). 

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@wineplus.gr ή στο 2310 888311.

...........................................................................................................................................................................................................

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 30η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν 9 συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία ανά μήνα).

Διαβάστε το πρόγραμμα 2025 - 2026.

Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 130€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 29€.