ENG

Σοκολάτα και αλκοόλ

A A

Ο βασικός κανόνας αρμονίας εδέσματος και κρασιού στηρίζεται στις λέξεις ομοιότητα  και συμπληρωματικότητα των γεύσεων.

Συγκεκριμένα για τη σοκολάτα, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ποιοτικές σοκολάτες με την απίστευτα μεγάλη επίγευση, είναι ένας «γευστικός οδοστρωτήρας». Χρειάζονται, λοιπόν, δίπλα τους αλκοολούχα ποτά ή κρασιά εξίσου δυνατά, με ρωμαλέα δομή κι έντονη προσωπικότητα για να μπορέσουν αναμετρηθούν μαζί τους.

Οι προτάσεις αλκοολούχων στρέφονται σε:
- αποστάγματα οίνου
- single Malts
- παλαιωμένα Blend Whiskies 15, 18 ή 25 years old
- Cognac και Armagnac
- Rhums

Αντίστοιχα, τα κρασιά-υποψήφιοι συνοδοί θα πρέπει να είναι:
- πλούσια σε σώμα, με πολύ καλή δομή, συμπύκνωση και πυκνό φρούτο
- γλυκά ή γλυκόπιοτα με δυνατή γεύση κι αρώματα ξηρών καρπών, καφέ, καπνού, γλυκών μπαχαρικών.