ENG

Wine Plus Wine Quiz

A A

Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο Wine Plus Wine Quiz.

Για να τσεκάρετε το σκορ σας, κοιτάξτε στο κάτω μέρος της σελίδας για τις απαντήσεις.

1. Τι είναι η φυλλοξήρα;
a) μύκητας που προσβάλει το σταφύλι
b) έντομο που προσβάλει το αμπέλι
c) γαλλική ποικιλία σταφυλιού
d) κανένα από τα παραπάνω

2. Για ποιο σταφύλι είναι περισσότερο γνωστή η Αργεντινή;
a) Tempranillo
b) Cabernet Sauvignon
c) Malbec
d) Tannat

3. Τι άρωμα προσδίδει η ένωση ‘ισοβαλερικό οξύ’ στο κρασί;
a) πλαστικό
b) μπέικον
c) μέλι
d) τυρί

4. Πως χαρακτηρίζουμε ένα κρασί με υψηλή συγκέντρωση ελεύθερων θειωδών ενώσεων;
a) έχει αναγωγικές οσμές
b) φυσικό
c) έχει φελλό
d) καμένο

5. Σε ποια χώρα παράγεται το κρασί Chateau Kefraya;
a) Γαλλία
b) Λίβανος
c) Ελλάδα
d) Κίνα

6. Όταν ένα κρασί μυρίζει σαν sherry, χωρίς όμως να είναι sherry, τότε μάλλον είναι:
a) υπερθειωμένο
b) φελλωμένο
c) κολλαρισμένο
d) οξειδωμένο

7. Ποια ποικιλία έχει περισσότερες ανθοκυάνες;
a) Αγιωργίτικο
b) Syrah
c) Ροδίτης
d) Ξινόμαυρο

8. Limousin, Allier, Tronçais, Vosges, Never. Είναι:
a) Γαλλικές ποικιλίες ερυθρών σταφυλιών
b) Περιοχές ΠΟΠ του Καναδά
c) Δάση οξιάς στη Γαλλία
d) ΠΟΠ του Valais της Ελβετίας

9. Ποιο ποσοστό των κρασιών της Βουργουνδίας είναι ροζέ;
a) 60%
b) 30%
c) 10%
d) 1%

10. Μία ψιλόλιγνη φιάλη flute είναι πιο πιθανό να περιέχει:
a) Αλσατικό Gewürztraminer
b) Bordeaux
c) Νάουσα
d) Βουργουνδία


Απαντήσεις
1b, 2c, 3d, 4a, 5b, 6d, 7b, 8c, 9d, 10a