ENG

WP Wine Quiz – Απρίλιος 2020

A A

Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο καινούργιο Wine Plus Wine Quiz.

1. Στην παραγωγή ροζέ κρασιού, η παρατεταμένη εκχύλιση έχει ως αποτέλεσμα:
a) υψηλότερη αλκοόλη
b) πιο σκούρο χρώμα
c) πιο έντονο άρωμα

2. Οι ιώδεις ανταύγειες σε ένα ερυθρό κρασί είναι σημάδι:
a) ωρίμανσης
b) υψηλού αλκοολικού τίτλου
c) νεότητας
d) γευστικού πλούτου

3. Η γοητευτική και κοσμοπολίτικη Βιέννη είναι επίσης μία οινοπαραγωγική περιοχή.
a) σωστό
b) λάθος

4. Ποια είναι η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στη Γερμανία;
a) Silvaner
b) Dornfelder
c) Muller-Thurgau
d) Riesling

5. Παια είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στη Γερμανία;
a) Riesling
b) Silvaner
c) Muller-Thurgau
d) Dornfelder

6. Ποια είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία στη Γαλλία:

a) Cabernet Sauvignon
b) Chardonnay
c) Merlot
d) Pinot Noir

7. Ποια από τις παρακάτω ποικιλίες δεν είναι λευκή;

a) Βερτζαμί
b) Αηδάνι
c) Μοσχάτο Αλεξανδρείας
d) Ρομπόλα

8. Ο lot number στη συσκευασία ενός κρασιού αναφέρεται:
a) στις εξαγωγές  
b) στην παρτίδα εμφιάλωσης  
c) στον ποιοτικό έλεγχο   
d) σε βράβευση του κρασιού

9. Το Pinotage είναι διασταύρωση μεταξύ των σταφυλιών:

a) Zinfandel και Malbec
b) Cabernet Sauvignon &Merlot
c) Petit Verdot και Cinsault
d) Cinsault και Pinot Noir

10. Όλα τα κρασιά περιέχουν σάκχαρα, ακόμη κι αυτά στα οποία η αλκοολική ζύμωση έχει ολοκληρωθεί εντελώς, οπότε χαρακτηρίζονται ως «ξηρά».
a) σωστό
b) λάθος

Απαντήσεις
1b, 2c, 3a, 4d, 5c, 6c, 7a, 8b, 9d, 10a