ENG

Τα κρασιά της Γερμανίας - ετικέτες

A A

Γνωρίζετε τι σημαίνουν οι παρακάτω όροι που διαβάζουμε στις γερμανικές ετικετες κρασιού;

Auslese: ημίγλυκα συνήθως κρασιά, με αντοχή στον χρόνο, που παράγονται από πολύ ώριμα σταφύλια
Beerenauslese (BA): σπάνια και συνήθως πανάκριβα γλυκά κρασιά από ειδικώς επιλεγμένα, υπερώριμα σταφύλια που οι ρόγες τους διαλέγονται μία-μία με το χέρι
Deutscher Wein: οι απλοί επιτραπέζιοι οίνοι που αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής
Eiswein:το γερμανικό ice wine
Grosses Gewächs: όρος για ποιοτικά ξηρά κρασιά από ποιοτικά αμπελοτόπια.
Gutsabfüllung: εμφιάλωση στο κτήμα .
Halbtrocken: ημίξηρος.
Landwein: οι αντίστοιχοι Π.Γ.Ε.
Sekt: αφρώδες κρασί
Selection: official designation for dry-tasting wines made from hand-picked grapes from a specified plot with a controlled yield.
Spätlese: κρασιά ‘late harvest’, όχι απαραιτήτως γλυκά.
Trocken: ξηρό κρασί
Trockenbeerenauslese (TBA): η κορυφή της πυραμίδας των Prädikatswein είναι κρασιά από ειδικώς επιλεγμένα, υπερώριμα σταφύλια που αφήνονται να αποξηρανθούν με συνήθως έχουν προσβληθεί από την ευγενή σήψη. Πλούσια και γλυκά.
Winzergenossenschaft, Winzerverein: ονομασίες για συνεταιρισμούς .