Έκταση αμπελώνων: 1.400 ha | Οινοποιεία: 11 | Ετήσια παραγωγή οίνου: 102.072 HL
Π.Γ.Ε.: Εύβοια, Αυλίδα, Ληλάντιο Πεδίο, Κάρυστος, Ριτσώνα Αυλίδας
Ποικιλίες | Λευκές: Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μονεμβασιά, Σαββατιανό, Ροδίτης, Chardonnay, SB, Trebbiano | Ερυθρές: Βραδυανό, Αγιωργίτικο, Καραμπραΐμης, Λιάτικο, Κουντούρα Μαύρη (Μαντηλαριά) Grenache Rouge, CS, Syrah, Merlot
Στην Εύβοια οι αμπελώνες ξεδιπλώνονται σε υψόμετρο που φτάνει το πολύ τα 350 μέτρα.
Η περιοχή είναι, κυρίως,αφιερωμένη στα λευκά σταφύλια. Κυρίαρχο είναι το Σαββατιανό που καλύπτει περίπου τα 4/5 της συνολικής έκτασης.
Στο νότιο άκρο του νησιού έχουν φυτευτεί ελληνικές αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες που είναι συνηθισμένες στους αέρηδες και το ξηροθερμικό κλίμα, οι λευκές: Αθήρι και Μαντηλαριά από τη Ρόδο, Ασύρτικο και Αηδάνι από τη Σαντορίνη και το ερυθρό Κρητικό Λιάτικο.
Πρόσφατα ξεκίνησε η προσπάθεια αναβίωσης της τοπικής ερυθρής ποικιλίας Βραδυανό.