ENG

Η Βουργουνδία με μια ματιά

A A

Έκταση αμπελώνων: 29.395 ha = 4% του γαλλικού αμπελώνα
Μέση έκταση αμπελώνων/οινοποιείο: 6,51 ha

Παραγωγή κρασιού: 1,41 εκ. hl =188 εκ. φιάλες*
Λευκά κρασιά: 59%  Ροζέ + ερυθρά: 30% Crémant de Bourgogne (αφρώδη): 11 %

Η Βουργουνδία παράγει: 8,6% της συνολικής παραγωγής των γαλλικών A.O.C. (Π.Ο.Π.)
4,1% του παραγωγής κρασιού στη Γαλλία
0,6% της συνολικής παραγωγής κρασιού παγκοσμίως

Εξαγωγές: 1 στις 2 φιάλες πωλείται εκτός χώρας

Αμπελουργικές περιοχές
o    Chablis & Grand Auxerrois
o    Châtillonnais
o    Côte d'Or: με δύο υποπεριοχές
o    Côte de Nuits
o    Côte de Beaune
o    Côte Chalonnaise
o    Mâconnais

Ονομασίες Προέλευσης
o    84 A.O.C. (Π.Ο.Π.) = 23 % γαλλικών A.O.C.
o    33 Grands crus
o    44 Villages et 1er crus
o    7 Appellations Régionales (από την ευρύτερη περιοχή: Bourgogne, Mâcon, Bourgogne Aligoté, Crémant de Bourgogne, Coteaux Bourguignons, Bourgogne Passe-tout-grains, Bourgogne Mousseux)

Έκταση αμπελώνων στις σημαντικότερες A.O.C.
o    Côte de Nuits: 6 %
o    Côte de Beaune: 13 %
o    Chablis και Grand Auxerrois: 20 %
o    A.O.C. Régionales: 48 %
o    Côte Chalonnaise: 6 %
o    Villages du Maconnais: 7 %

Παραγωγή κρασιού στις σημαντικότερες A.O.C.
o    Côte de Nuits: 5 %
o    Côte de Beaune: 11 %
o    Chablis και Grand Auxerrois:18 %
o    A.O.C. Régionales: 53 %
o    Côte Chalonnaise: 5 %
o    Villages du Maconnais: 8 %

Ποικιλίες:

o    Chardonnay: 50 %
o    Pinot Noir: 41%
o    Aligoté: 6 %
o    Gamay, Sauvignon Blanc κλπ.: 3 % …