ENG

Η Χιλή με μια ματιά

A A

Κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές
Η Χιλή εφαρμόζει ένα σύστημα ονομασιών, στο οποίο έχουν οριοθετεί 5 αμπελουργικές ζώνες και τέσσερις υπό-ζώνες. Από βορρά προς νότο συναντούμε τις κοιλάδες:

Aconcagua Valley
Casablanca Valley
Valle Central
a. Maipo Valley
b. Rapel Valley
c. Curicó Valley
d. Maule Valley
Itata Valley
Bío Bío Valley


Κύριες Ποικιλίες σταφυλιών


Λευκές ποικιλίες

Chardonnay: Μια ποικιλία που δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φυτεύεται όλο και πιο συχνά καθώς έχει μεγάλη απήχηση στην αγορά των Η.Π.Α.

Sauvignon Blanc
: Παράγει ελαφριά κρασιά, με αρωματική ένταση, κυρίως στη περιοχή Casablanca. Πολλά κρασιά ωστόσο, παρότι εμφανίζονται ως Sauvignon blanc, στην πραγματικότητα είναι Sauvignon vert, με λιγότερο φινετσάτα χαρακτηριστικά.

Sauvignon vert ή Sauvignonasse: Παράγει αξιοπρεπή κρασιά με ελαφρύ φυτικό χαρακτήρα, σαφέστατα υποδεέστερα του Sauvignon blanc.


Ερυθρές Ποικιλίες

Cabernet Sauvignon: Η ποικιλία λοκομοτίβα της Χιλής. Με διακριτά χαρακτηριστικά και πυκνά, πληθωρικά αποτελέσματα τα κρασιά της δίνουν το στίγμα της και της δυνατότητες του κλίματος.

Carmenere: Εισήχθη από το Bordeaux στα μέσα του 19ου αιώνα και για τους Χιλιανούς αποτελεί μέρος της πολιτιστικής οινικής κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια αισθάνονται πολύ περήφανοι για το Carmenere και αποφεύγουν πλέον να το εμφιαλώνουν ως Merlot.

Pais: Η πρώτη ποικιλία που φυτεύτηκε στη Χιλή από τους conquistadors. Συναντάται επίσης στην Αργεντινή ως Criolla και στην Καλιφόρνια ως Mission.