ENG

5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Τα Αγιωργίτικα

A A

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 5rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ από Αγιωργίτικο, μονοποικιλιακά και χαρμάνια.

Amalia Rosé - Κτήμα Τσέλεπου
18.60€
Το ροζέ N.V. αφρώδες κρασί του Γιάννη Τσέλεπου είναι 100% Αγιωργίτικο από τον ορεινό Ασπρόκαμπο Νεμέας, οινοποιημένο με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας. Με ανοιχτό σομόν χρώμα, επίμονα κορδόνια φυσαλίδων, μύτη με υποψίες μαγιάς που εξελίσσονται σε όχημα για την ανάπτυξη των αρωμάτων βατόμουρου και κερασιού. Η ευχάριστη οξύτητα ισορροπεί τα 10,8 g/l σακχάρων και προσδίδει φρεσκάδα.

Bee 2023 - Κτήμα Παλυβού
11.00€
Ζωηρόχρωμο ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ (33 g/l σακχάρων) που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φράουλας και ροδιού και φρούτων του δάσους.

Δρυόπη Rosé 2022 - Κτήμα Δρυόπη
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 11.16€
Μοντέρνο ροζέ Αγιωργίτικο από το Κούτσι Νεμέας με ορεκτικό χρώμα και ελκυστικό φρούτο. Εξίσου εκφραστικό είναι και το στόμα, το οποίο συνδυάζει όγκο και τραγανότητα σε ένα υπέροχο σύνολο.

Ροζέ Αγιωργίτικο 2023 - Κτήμα Παπαϊωάννου

Π.Γ.Ε. Κορινθία / 8.00€
Κλασική επιλογή αυτό το ροζέ από σταφύλια Αγιωργίτικου και αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας της Νεμέας. Μοντέρνο κρασί με εφόδια: το ορεκτικό χρώμα, το οξύ άρωμα, τη φρεσκάδα και τη δροσιστική οξύτητα.  

Ροζέ Αγιωργίτικο 2023 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 8.10€
Ζωηρόχρωμο ροζέ Αγιωργίτικο με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση.

Ορεινός Ήλιος 2023 Ροζέ – Κτήμα Σεμέλη

Π.Γ.Ε. Κορινθία / 10.50€
Ακόμη ένα τριανταφυλλένιο ροζέ από Αγιωργίτικο που θα σας κλέψει την καρδιά. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θα σας θυμίσει μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα και τον πλούτο του.

4-6h Αγιωργίτικο 2023 - Gaia Wines
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 11.00€
Η σύντομη κρυοεκχύλιση (4 – 6 ώρες όπως λέει και η ονομασία του) προσφέρει ένα ελκυστικό ανοιχτόχρωμο ροζέ με μύτη αποξηραμένων λουλουδιών που κορυφώνεται στο στόμα, διαθέτοντας φινέτσα, απόλυτη ισορροπία και τρομακτικό μάκρος.

14-18h Αγιωργίτικο 2022 - Gaia Wines
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 11.00€
Στον αντίποδα του 4-6h, το 14-18h, δηλαδή Αγιωργίτικο μετά από 14-18 ώρες κρυοεκχύλισης, προσφέρει πιο ζωηρό χρώμα, απαλή κρεμώδη αίσθηση και άρωμα φραγκοστάφυλου, ωραίο μάκρος και ζωντάνια.

Αμπέλου φως ροζέ 2023 - Οινοποιείο Ζαχαριά

Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 6.35€
Ελκυστικό ροζέ με μαρμελαδένιο άρωμα. Η ζωηρή οξύτητα και η ελαφρώς τανική επίγευση συμβάλλουν στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο αυτού του χαρμανιού Αγιωργίτικου και Syrah (70% - 30%).

Βυσσινόκηπος 2022 - Κτήμα Παλυβού
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 11.50€
Πάντα θαυμάζω τη ζωηρόχρωμη φορεσιά αυτού του ροζέ, αναζητώ το γλυκό βύσσινο στη μύτη και ξεχνιέμαι απολαμβάνοντας την πυκνότητα του στόματος. Το Αγιωργίτικο από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα και μια τζούρα Syrah (10%) είναι υπεύθυνα για την έντονη παρουσία αυτού του κρασιού.

Saint Modesto 2023 - Οινοποιείο Μπαραφάκα

Ποικιλιακός οίνος / 13.40€
Πολύ πετυχημένη και η δεύτερη ροζέ ετικέτα του Χρήστου Μπαραφάκα. Με την ισόποση συμμετοχή Αγιωργίτικου και Grenache Rouge δημιουργεί ένα ελκυστικό ανοικτόχρωμο ροζέ, που κερδίζει τόσο με τη φρεσκάδα του αρώματος φραγκοστάφυλου και κερασιού, όσο και με τον όγκο και την άφθονη δροσιστική οξύτητα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου.

Alma 2023 - Κτήμα Παυλίδη

Π.Γ.Ε. Δράμα / 15.00€
Εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκουν με τα βότανα στο ροζέ του Κτήματος Παυλίδη που συνδυάζει Αγιωργίτικο & Syrah (60% - 40%). Ακόμα πιο δυνατό το στόμα της πρότασης από τα Κοκκινόγεια Δράμας, που συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη, αρμονία και ατελείωτο μάκρος.

Γέννημα Ψυχής ροζέ 2023 - Κτήμα Μανωλεσάκη
Π.Γ.Ε. Δράμα / 12.50€
Με ποικιλιακή σύνθεση που συνδυάζει το Syrah (60%) με το Αγιωργίτικο (40%), το ξηρό ροζέ του κτήματος από την Αδριανή Δράμας είναι ένα απολύτως ορεκτικό κρασί, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό τριανταφυλλί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο τριαντάφυλλο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Granatus 2023 - Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Π.Γ.Ε. Αττική / 12.70€
Ανοικτόχρωμο ροζέ με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση. Χαρμάνι Αγιωργίτικου με Cabernet Sauvignon (20% - 80%). (Π.Γ.Ε. Αττική)

Peplo 2023 - Κτήμα Σκούρα
Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος / 17.40€
Μαυροφίλερο 33%, Αγιωργίτικο 33%, Syrah 33% + πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο και το Syrah. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Ένα από τα πιο εκρηκτικά ροζέ με ποτ-πουρί λουλουδιών για άρωμα, γευστική ένταση, όγκο και ατελείωτο μάκρος. Αναμειγνύοντας ποικιλίες και διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης, το Peplo κερδίζει και σε πολυπλοκότητα.

Rosé Κ.Α Κυδωνίτσα – Αγιωργίτικο 2023 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Π.Γ.Ε. Λακωνία / 10.00€
Το δεύτερο ροζέ του κτήματος της Λακωνίας αναμειγνύει λευκές και ερυθρές ποικιλίες και μεθόδους οινοποίησης: Η Κυδωνίτσα (60%) πατιέται μαζί με Αγιωργίτικο (40%), η κρυοεκχύλιση διαρκεί 50 ώρες, και το αποτέλεσμα γοητεύει με το ορεκτικό παλ χρώμα, το μπουκέτο ποτ-πουρί και τη γευστική αρμονία. Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος που βρίσκονται ανάμεσα στο Γύθειο και τη Σπάρτη.

Τρεις Μάγισσες ροζέ 2021 - Οινοποιείο Μπαραφάκα

Ποικιλιακός οίνος / 11.20€
80% Αγιωργίτικο, 10% Syrah, 10% Μοσχοφίλερο. Αυτή είναι η ποικιλιακή σύνθεση του ιδιαίτερα δημοφιλούς ημιαφρώδους και ημίγλυκου ροζέ από το κτήμα στη Νεμέα που εκμεταλλεύεται το φρούτο και των τριών ποικιλιών. Μύτη τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ, χυμώδες, το μάκρος υπέροχο και η γλυκύτητα διακριτική.

Αγαθός Δαίμων 2023 – Γαρδίκης Οινοποιία Ποτοποιία
Ποικιλιακός οίνος / 8.00€
Ζωηρόχρωμη εμφάνιση, αρωματική ένταση που προτάσσει το τριαντάφυλλο, το ώριμο κεράσι και τη φράουλα, και φρεσκάδα της οξύτητας πλάι-πλάι με τη γλύκα της επίγευσης σε αυτό το ημίγλυκο ροζέ blend από Αγιωργίτικο και Μοσχάτο Αμβούργου (40%-60%).