Συνταγή από τον executive chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά
Μελομακάρονα
Υλικά
800 γρ. αλεύρι
110 γρ. ζάχαρη
320 γρ. ηλιέλαιο
20 ml κονιάκ
120 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
20 γρ. baking powder
6 γρ. σόδα
5 γρ. φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο
6 γρ. φρεσκοτριμμένη κανέλλα
60 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ.
Αμέσως μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Προσθέτουμε 60 γρ. χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε (όχι για πολλή ώρα).
Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 25 γρ. και τα ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 180oC.
(Μετά από τα 30 λεπτά ελέγχουμε συνεχώς γιατί ο χρόνος εξαρτάται από την ισχύ του φούρνου).
Σιρόπι