ENG

3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Αγιωργίτικα – τα χαρμάνια

A A

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ χαρμάνια στα οποία συμμετέχει το Αγιωργίτικο.

Peplo 2021 - Κτήμα Σκούρα
Μαυροφίλερο 33%, Αγιωργίτικο 33%, Syrah 33% + πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο και το Syrah. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Ένα από τα πιο εκρηκτικά ροζέ με ποτ-πουρί λουλουδιών για άρωμα, γευστική ένταση, όγκο και ατελείωτο μάκρος. Αναμειγνύοντας ποικιλίες και διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης, το Peplo κερδίζει και σε πολυπλοκότητα. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Βυσσινόκηπος 2021 - Κτήμα Παλυβού
Θαυμάστε τη ζωηρόχρωμη φορεσιά, αναζητήστε το γλυκό βύσσινο στη μύτη και ξεχαστείτε απολαμβάνοντας την πυκνότητα του στόματος. Το Αγιωργίτικο από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα και μια τζούρα Syrah (10%) είναι υπεύθυνα για την έντονη παρουσία αυτού του κρασιού. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Τρεις Μάγισσες ροζέ 2021 - Οινοποιείο Μπαραφάκα
80% Αγιωργίτικο, 10% Syrah, 10% Μοσχοφίλερο. Ένα ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ από το κτήμα στη Νεμέα που εκμεταλλεύεται το φρούτο και των τριών ποικιλιών. Μύτη τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ, χυμώδες, το μάκρος υπέροχο και η γλυκύτητα διακριτική. (Ποικιλιακός οίνος)

Saint Modesto 2021 - Οινοποιείο Μπαραφάκα
Η δεύτερη ροζέ ετικέτα του Χρήστου Μπαραφάκα είναι ένα ελκυστικό ανοικτόχρωμο ροζέ, που κερδίζει τόσο με τη φρεσκάδα του αρώματος φραγκοστάφυλου και κερασιού, όσο και με τον όγκο και την άφθονη δροσιστική οξύτητα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Λαμπαδίας 2021 - Κτήμα Μερκούρη
Η νέα ποικιλιακή σύνθεση οριστικοποιήθηκε δημιουργώντας ένα θαυμάσιο, απολύτως ορεκτικό ροζέ κρασί, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό ροδί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο βατόμουρο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Π.Γ.Ε. Ηλεία)

Granatus 2021 - Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Ένα ζωηρόχρωμο ροζέ με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση. (Π.Γ.Ε. Αττική)

Alma 2021 - Κτήμα Παυλίδη
Κι ένα ροζέ Αγιωργίτικο + Syrah (50% - %0%) από τη Δράμα. Εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκουν με τα βότανα στο ολοκαίνουργιο ροζέ του Κτήματος Παυλίδη. Ακόμα πιο δυνατό στο στόμα, συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη, αρμονία και ατελείωτο μάκρος. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ροζέ 2021 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Ζωηρόχρωμη εμφάνιση, αρωματική ένταση που προτάσσει το ώριμο κεράσι και τη φράουλα, και φρεσκάδα της οξύτητας πλάι-πλάι με την ευχάριστη γλύκα της επίγευσης σε αυτό το ημίξηρο ροζέ blend από Αγιωργίτικο και Μαυρούδι (50%-50%). (Π.Γ.Ε. Λακωνία)  
Κ.Α Κυδωνίτσα – Αγιωργίτικο 2021 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Το δεύτερο ροζέ του κτήματος αναμειγνύει λευκές και ερυθρές ποικιλίες και μεθόδους οινοποίησης: Η Κυδωνίτσα πατιέται μαζί με Αγιωργίτικο, η κρυοεκχύλιση  διαρκεί 50 ώρες, και το αποτέλεσμα γοητεύει με το ορεκτικό παλ χρώμα, το μπουκέτο ποτ-πουρί και τη γευστική αρμονία. Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος που βρίσκονται ανάμεσα στο Γύθειο και τη Σπάρτη. (Π.Γ.Ε. Λακωνία)

Αμπέλου φως ροζέ 2021  – Οινοποιείο Ζαχαριά
Ελκυστικό ροζέ με μαρμελαδένιο άρωμα. Εκφραστικό και στο στόμα, το οποίο συνδυάζει ελαφράδα και τραγανότητα σε ένα ευχάριστο σύνολο. Η ζωηρή οξύτητα και η ελαφρώς τανική επίγευση συμβάλλουν στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο αυτού του ισόποσου χαρμανιού Αγιωργίτικου και Syrah. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)