ENG

Gris de Moschofilero 2020 Οινοποιείο Κανακάρης

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: GRIS DE MOSCHOFILERO
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ
Εσοδεία: 2020
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Αμπελώνες: Μαντίνεια
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100%
Ενδεικτική τιμή λιανικής:7.50€

Το Οινοποιείο Κανακάρης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην Ελίκη Αιγιαλείας, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικών οίνων από το 1979.

Πρώτος ερασιτέχνης οινοποιός στην οικογένεια, ο παππούς Μιχάλης Κανακάρης μετέδωσε το μικρόβιο του κρασιού στον γιό του Γιώργο, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην υψηλή ποιότητα των κρασιών και στην αύξηση της παραγωγής, επενδύοντας σε εξοπλισμό και στη διεύρυνση των συνεργασιών της οικογενειακής επιχείρησης.

Σήμερα τα ηνία της οινοποιίας ανέλαβε η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Μιχάλης και Στέφανος, οινολόγος και marketeer αντίστοιχα, με κύριο στόχο την ανάδειξη της περιοχής τους, του ποιοτικού δυναμικού, δηλαδή, και του μοναδικού οικοσυστήματος της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.

Πειραματίζονται επίσης και με ποικιλίες ή/και τεχνικές οινοποίησης με τα πρώτα αποτελέσματα να εμφανίζονται ως σειρά N2B - Novelty 2 Basics.

Το Gris de Moschofilero 2020 είναι η πρώτη ετικέτα της ολοκαίνουργιας σειράς.
Ένα Μοσχοφίλερο που παράγεται με 8ωρη κρυοεκχύλιση και αργό διαχωρισμό του χυμού από τους φλοιούς, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 15oC και 2μηνη παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες.  

Το κρασί στο ποτήρι μας έχει μεταλλική, χαλκορόδινη απόχρωση, αυτή που οι Γάλλοι της Προβηγκίας -και πλέον όλη η υφήλιος- αποκαλούν γκρι.

Καθαρή ποικιλιακή μύτη εκφράζεται με ροδόνερο, άγουρα ροδάκινα και πράσινα αρωματικά φυτά.

Ανάλαφρο στο στόμα (11,5% αλκ.), με τονισμένη οξύτητα και ορεκτικό τανικό κλείσιμο.  

Ένα παιχνιδιάρικο Gris Μοσχοφίλερο που σας προτείνω να απολαύσετε πλάι σε δροσερές σαλάτες και σε λαχαταριστά τηγανητά μπαρμπούνια.