ENG

4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Syrah

A A

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ από Syrah, μονοποικιλιακά και χαρμάνια

Elysian 2022 - Georgios Lafazanis Winery
Ελκυστικό ανοιχτό σομόν ροζέ με ώριμη μύτη τροπικών φρούτων και χαμομηλιού και εξίσου εκφραστικό στόμα, το οποίο συνδυάζει ελαφράδα και τραγανότητα σε ένα ευχάριστο σύνολο. Syrah 100% από τον Ασπρόκαμπο Νεμέας. (Ποικιλιακός Οίνος)

Τέχνη Αλυπίας ροζέ 2022 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Ορεκτικό ροζέ Syrah 100% από το Μικροχώρι Δράμας. Πιπεράτο, διαθέτει ντελικάτη μύτη αποξηραμένων κόκκινων φρούτων, φινέτσα και παιχνιδιάρα οξύτητα που ενισχύει την αίσθηση φρεσκάδας και το μακρύ τελείωμα. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Κτήμα Βιβλία Χώρα ροζέ 2022
Μια καλλονή, με χρώμα σομόν ζωηρό. Φρέσκο, χυμώδες ροζέ, με άρωμα κερασιού και μια μικρή ανάσα καραμέλας. Η γεύση είναι πλούσια, ζεστή, μαλακιά, δροσιστική. 100% Syrah από αμπελώνες του Παγγαίου Όρους. (Π.Γ.Ε. Παγγαίο)

Delear 2022 – Σεμέλη
3 μέρη Syrah και 2 μέρη Grenache Rouge συνθέτουν ένα ελκυστικό ανοικτόχρωμο ροζέ, που κερδίζει τόσο με τη φρεσκάδα του αρώματος φραγκοστάφυλου και κερασιού, όσο και με τον όγκο και την άφθονη οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Κορινθία)

Γέννημα Ψυχής ροζέ 2022  - Κτήμα Μανωλεσάκη
Στην καινούργια του ποικιλιακή σύνθεση, το βασικό ροζέ του κτήματος από την Αδριανή Δράμας συνδυάζει το Syrah (60%) με το Αγιωργίτικο (40%), συνεχίζοντας να είναι ένα απολύτως ορεκτικό κρασί, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό τριανταφυλλί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο τριαντάφυλλο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ζωηφόρος ροζέ 2022 - Μεσήμβρια Οινοποιητική
Ελκυστικό ροζέ γεμίζει το ποτήρι με αρώματα ώριμης φράουλας, βατόμουρων αλλά και πιπεριών και βοτάνων που μαρτυρούν την ποικιλιακή του σύνθεση. Δυνατό στόμα, ζωντάνια και κρεμώδης αίσθηση στο γευστικό προφίλ. Blend  Syrah 80% και Cabernet Sauvignon 20% από τη  Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης. (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη)

Alfega ροζέ 2022, Κτήμα Χατζημιχάλη
Ζωηρόχρωμο ροζέ που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φρούτων του δάσους. Από τη Αταλάντη και τη συνοινοποίηση Μαλαγουζιάς (50%), Syrah (35%) και Grenache Rouge (15%). (Π.Γ.Ε. Κοιλάδα Αταλάντης)

Acquarella 2022 - Novus Winery
2 μέρη Μοσχοφίλερο, 1 μέρος Ασύρτικο κι ακόμη 1 μέρος Syrah συνθέτουν ένα ελκυστικό ροζέ, με το πρώτο να προσφέρει τόνους τυπικών, το δεύτερο φρεσκάδα και το τρίτο φρούτο και κρεμώδες τελείωμα. Στο στόμα αρωματική πολυπλοκότητα και πικάντικη επίγευση.

Estella 2022 - Κitrvs Wine Estate
Ελκυστικό ροζέ με σπάνια ποικιλιακή σύνθεση (Syrah 90%, Aglianico 10%). Εκφραστικό,  με μαρμελαδένιο άρωμα και στόμα που συνδυάζει ελαφράδα και τραγανότητα σε ένα ευχάριστο σύνολο. Η ζωηρή οξύτητα και η ελαφρώς γλυκιά επίγευση συμβάλλουν στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο. (Π.Γ.Ε. Πιερία)

Τζούλια 2022 - Georgiadis Canteen
Ροδίτης, Syrah από την Αιγιάλεια επιστρατεύονται για την παραγωγή αυτού του ημίξηρου ροζέ. Ορεκτικό χρώμα και εκφραστικό άρωμα που αποκαλύπτει ώριμη φράουλα, βατόμουρο και κεράσια. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και σβήνει με ευχάριστη γλυκύτητα που ισορροπεί απόλυτα από την ευχάριστη οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)