Σοφιστικέ Viognier με το πυκνό εξωτικό φρούτο να ξεπροβάλλει κάτω από δρύινο περιτύλιγμα.
Τα σταφύλια για την παραγωγή του κρασιού προέρχονται από έναν συνεργαζόμενο αμπελώνα στη Μαμουσιά της Αχαϊας.
Τα σταφύλια λοιπόν, μεταφέρθηκαν τάχιστα στο οινοποιείο στην Αρχαί Νεμέα, απαλλάχτηκαν από τα κοτσάνια τους, πέρασαν από το πνευματικό πιεστήριο, το γλεύκος απολασπώθηκε και διαυγές πλέον μπήκε σε καινούργια βαρέλια. Εκεί ζύμωσε και ωρίμασε άλλους 6 μήνες με την εφαρμογή τακτικού battonage για να αποκτήσει λιπαρότητα και όγκο.
Στο ποτήρι μας, το Viognier 2016 του Κτήματος Παλυβού εμφανίζεται λαμπερό, χρυσαφένιο και σοφιστικέ με το πυκνό φρούτο να ξεπροβάλλει κάτω από δρύινο περιτύλιγμα. Υπέροχα πυρηνόκαρπα φρούτα ζαλίζουν με το άρωμα τους.
Οι εντάσεις στη λιπαρότητα και την οξύτητα δένουν σ’ ένα ισορροπημένο και πλούσιο σύνολο.